StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal IMPASSE DOORBREKEN.
Slechtst mogelijk moment om Schiervelde aan te doen. KSV Roeselare kende een miserabele heenronde en verplichtte zichzelf tot een ijzersterke tweede competitiehelft indien het niet in acuut degradatiegevaar wil belanden. En omdat het water omstreeks de jaarwisseling echt wel tot aan de lippen stond, werd versterking gezocht en gevonden en, alhoewel nog voorbarig, lijkt die de nodige vruchten en ademruimte te zullen verschaffen.

Uitgerekend een weekje nadat Wit-Zwart zijn eerste uitzege van het seizoen boekte in Heist, mogen de mannen van Dirk Geeraerd op visite in Schiervelde en er zijn in de loop van het seizoen ongetwijfeld betere momenten geweest om daar te passeren, bv. eind december zoals door de kalender voorzien, maar verschoven omdat de weergoden er anders over dachten. Het Roeselare van de heenronde is onherkenbaar geworden met dat van 2011. Het maakte nog geen kennis met verlies (als ik mijn aftakelende grijze massa nog enigszins mag vertrouwen) en het pakte afgelopen zondag een belangrijke en verdiende overwinning in het altijd lastige Gemeentelijk Sportstadion van Heist.

Door tal van omstandigheden kenden de West-Vlamingen een rampzalige start. Aan kwaliteit lag het niet, want in de basis van Nico Vanderdonck lopen heel wat ervaren spelers rond die ofwel een mooi slot aan een geslaagde voetbalcarrière willen breien, ofwel door opvallende prestaties hun loopbaan opnieuw lanceren. Ondanks de aanwezigheid van routiniers als daar zijn Sierens, Mirvic, Olivier De Cock, Dissa, Ernemann en Bram Vandenbussche, sloeg de motor niet aan en heb ik wel eens gedacht dat Vanderdonck voor zijn plaats moest vrezen. Tijdens de winterstop werd echter de bij KV Mechelen overbodige Chergui Zinou losgeweekt en die heeft voor een opzienbarende kentering gezorgd. Niet meteen een grote naam, maar vorig seizoen zich bij Lommel in de kijker gespeeld en door Peter Maes naar KVM gehaald, maar toen Maes Lokerse banden (in plaats van eieren) voor zijn geld koos, was het sprookje van Chergui een kort leven beschoren. In Roeselare is Zinou de man die door zijn noeste arbeid voor de binding tussen de linies zorgt en kijk, plots slaat de motor wel aan en komen de ontegensprekelijke talenten van bv. een Steffen Ernemann, boven drijven. Helaas voor Chergui en Roeselare is Zinou tegen WB niet spelgerechtigd. Roeselare heeft zich op korte tijd in een positie gemanoeuvreerd die uitzicht biedt op de ruime middenmoot, maar de prima resultaten van de voorbije weken vragen om bevestiging, want de strijd onderaan is ongemeen boeiend nu ook Turnhout en Rupel Boom vlot punten verzamelen.

Voor Dirk Geeraerd zal een verplaatsing naar Schiervelde altijd iets speciaals blijven. Hij scheerde er hoge toppen, maar maakte er ook kennis met de altijd nabije diepe dalen. Op de tweede speeldag haalde Dirk zijn gram door KSVR met 3-0 in de pan te hakken. Neve en Bourabia lieten ons biertje aan de rust (lekkerder) smaken en Jan Masureel zorgde met de 3-0 voor de kers op de taart. In Roeselare sluit WB een gevreesd drieluik op verplaatsing af. Er was niet eens veel meeval nodig geweest om in Lommel vorige week een puntje te oogsten wat op een bemoedigende prestatie wijst, maar het is de afgelopen tijd te vaak “net niet” geweest en dat gaat vervelen.

Volgende speeldag onder de loupe :
Oostende ontvangt Boussu Dour en met die gasten ben je nooit klaar. Bergen heeft een lange reeks moeilijke wedstrijden achter de rug en krijgt nu de gouwgenoten uit Doornik over de vloer. Zeker een haalbare kaart, maar bestaan er wel gemakkelijke wedstrijden ? Turnhout kan een volgende stap richting behoud zetten en dan is het bezoek van Tienen niet onoverkomelijk. Leider Lommel trekt naar Tubeke en dat belooft vuurwerk, want Tubeke ging na een 0-1 tussenstand in Wetteren, nog verrassend zwaar met 4-1 onderuit en wil nu zeker iets recht zetten. Van dit duel kan OHL in de thuismatch tegen Heist misschien profiteren om de tweepuntenkloof te dichten, maar met Heist op bezoek kan het spoken herinner ik mij. Interessante affiche is Rupel Boom tegen Antwerp. De Steenbakkers willen hun 2-4 in Brussels niet weggeven en de Great Old wil zowaar meespelen voor de derde periodetitel. In Wezet-Dender zouden de punten wel eens kunnen gedeeld worden.

Patrick Van Wesemael.