StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Selma opent kapsalon te Bornem.
In de vorige Freethielsprokkels beloofde ik een geheimpje prijs te geven over de sympathieke vrouw van gewezen hoofdcoach en huidig Berchem-trainer Bart Selleslags. Afgelopen weekend (vrijdag 11 en zaterdag 12 februari), vond de opening plaats van kapsalon Karizma in de Kasteelstraat te Bornem en deze zaak hoort toe aan Selma. Als jullie Bart de komende tijd ergens toevallig tegen het lijf lopen met een opvallende coupe, doe geen aangifte, want de dader is bekend.

* Boskamp nu ook in Voetbal_Insite op RTL7.
Een vast item op mijn maandagavondprogramma is de talkshow op RTL7 genaamd Voetbal_Insite. Vaste gasten zijn presentator Wilfred Gené, René Van der Gijp (ExPSV en Lokeren) en de hoofdredacteur van VI Johan Derksen. Het gaat er wekelijks onwaarschijnlijk hilarisch aan toe, maar vaak wordt er ook op alles wat beweegt met scherp geschoten. Maandagavond was Johan Boskamp nog eens de gast en daar waar hij op de VRT altijd een hoofdrol wil opeisen, moest hij ditmaal het onderspit delven tegenover René Van der Gijp. Die kreeg de gasten rond de praattafel en de ganse zaal , langdurig onder hun stoel van het lachen. Aanleiding was de felle aanval van AZ-coach Gertjan Verbeek aan het adres van de vierde scheidsrechter tijdens de partij AZ-PSV van dit weekend. Op een onnavolgbare wijze vertelde Van der Gijp dat het totaal ongepast is om commentaar te geven op “vierde man” en René vroeg zich met een onwaarschijnlijk grote dosis humor openlijk af welk leven zo’n vierde man wel moest hebben. Hij mag uitzonderlijk eens tussenkomen en als hij dat doet, wordt er slechts zelden naar hem geluisterd. Maar welke indruk maak je volgens René met de job van “vierde man” en hij gaf daarbij het volgende voorbeeld. Stel dat zo’n “vierde man” met zijn vrouw naar een parenclub trekt en daar eerst aan de toog met nog een aantal andere mannelijke bezoekers iets zit te drinken. Dan wordt er natuurlijk kennis gemaakt en een babbeltje geslagen en volgt de onvermijdelijke vraag : wat doe jij ? Hoe vernederend moet het dan zijn vroeg Van der Gijp zich af, om dan hardop toe te geven dat je “vierde man” bent en pas als die 3 voorgaanden hun werk hebben gedaan, aan bod mag komen. Dat de hele zaal plat lag, hoef ik niet toe te lichten.

In datzelfde programma waren ook lovende commentaren te horen over “onze” Yaya Touré. Herinneren jullie zich nog zijn uitspraak van een paar jaar geleden toen hij met Barcelona de tripple had gepakt en zijn waarde op 94 miljoen euro werd geschat. Yaya had en heeft misschien nog altijd de bedoeling om zijn fantastische carrière op de Freethiel af te sluiten. Volgens Boskamp en Van der Gijp is Touré vaak een lust voor het oog om te zien voetballen. Vooral de manier waarop Yaya dikwijls zijn mannetje in de wind zet, was het onderwerp van gesprek en werd door René als volgt beschreven : “Yaya speelt die bal met zijn uitschuifbare benen altijd zover naast zijn tegenstander en dan roep ik vaak vanuit mijn luie zetel naar die verdediger, steek je klauwen toch uit man, maar het lukt gewoon niet. Klasse die Touré” ! Ondertussen heeft het vaste pannel zijn mening over Bjorn Vleminckx lichtelijk bijgestuurd. Het respect voor zijn inzet, verre ingooi en neus voor goals is er altijd wel geweest, maar de manier van voetballen van de Puursenaar bevalt hun minder.

PVW