StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg DE WILDE EN CLEPKENS VERZILVEREN STERK COLLECTIEF.
Met een verdiende 3-1 overwinning tegen Dender, heeft WB nu ook thuis wederom aangeknoopt met winst en dat was geleden van de negende speeldag toen op 9 oktober Heist na een bijzonder spectaculaire wedstrijd met 2-1 werd geklopt. Maar belangrijker nog dan de 6 op 6 is de manier waarop deze overwinning tot stand kwam. Vanaf de eerste baltoetsen stond er een gretig WB tussen de lijnen en dat zou in de loop van de wedstrijd niet meer veranderen.

WB-Dender was een genietbare pot voetbal met twee ploegen die vol voor winst gingen en dat leverde een aangenaam kijkstuk op met behoorlijk wat bedrijvigheid in de zone van de waarheid. WB was het meest in balbezit, creëerde de beste kansen, maar het waren de bezoekers uit Denderleeuw die met een terecht toegekende strafschop na fout van Lardenoit omstreeks het halfuur, op voorsprong kwamen via Roy Meeus. De wedstrijd kende twee cruciale fasen in het voordeel van WB en eentje daarvan speelde zich af op slag van rust. Masureel met een knappe inspanning en De Wilde scoorde ditmaal wel. Voorafgaande aan dit doelpunt had Bjorn immers tweemaal, uiteraard ongewild, een doelpunt van de thuisploeg letterlijk en figuurlijk in de weg gestaan. Aan de thee gaan met 0-1 of 1-1, het is een wereld van verschil.

Dezelfde acteurs waren in dezelfde volgorde betrokken bij de 2-1 van Waasland-Beveren. Opnieuw Masureel met de laatste pass en Bjorn De Wilde die voor de afwerking zorgde en daarmee zijn ongelukkige tussenkomsten uit de eerste helft, naar de vergeethoek voetbalde. De mannen van Vital Borkelmans moesten aan de slag en deden dat ook voortreffelijk, maar met twee schitterende reddingen op niveau eerste klasse, hield Clepkens de voorsprong voor zijn maats vast. Cruciale fase 2 was gepasseerd en tijd voor de Wase fusieclub om zege nummer 10 wat meer glans te geven. Kielo-Lezi werd in het straatje gestuurd en door ex-ploegmakker Serbest bij RS Waasland, foutief gestuit. Rood en strafschop tegen was het verdict voor Serbest die daardoor tweemaal tegen zijn voormalige werkgever uit het veld werd gestuurd. Vorige week in Roeselare bezorgde Snellie met 2 rake strafschoppen voor Wase winst, maar wie dacht dat Kristof ook nu de beslissende klus zou mogen klaren, kwam bedrogen uit. Bjorn De Wilde nam de verantwoordelijkheid voor het omzetten van de elfmetertrap en faalde niet. De 3-1 eindstand was een feit en werd door de meer dan 3000 toeschouwers gevierd als de eerste overwinning van het seizoen. Mijn WB-voorgevoel werd bevestigd en daar waar vorige week in Roeselare de overwinning eerder op wilskracht en karakter tot stand was gekomen, was het vertoonde spel ditmaal het betere werk van de voorbije maanden en toonde het opnieuw gelijkenissen met onze spraakmakende competitieaanhef.

Door deze overwinning heeft WB een goeie zaak gedaan in de rangschikking en staat het alleen op een keurige vierde plaats. Voor aanvang van de partij in Roeselare, dreigden de Geeraerd-boys nog naar de onderste helft van de linkerkolom weg te zakken, maar de 6 op 6 binnen de week, geeft het vooruitzicht op een prima eindklassement, weer meer gestalte.

Weekendoverzicht tweede klasse :
Lommel behaalde een zuinige, maar belangrijke 0-1 overwinning in Tienen waardoor de suikerploeg geen onmiddellijk resultaat oogstte van de trainerswissel Nassen-Billen. Dat OHL het lastig zou krijgen in Wezet was voorspelbaar en laat de 1-1 ook vermoeden. Kloofje met Lommel is wat groter geworden hierdoor, maar de titelstrijd blijft met 4 punten verschil nog open. Bergen heeft met Perbet een gouden zet gedaan, want opnieuw was de Fransman beslissend tegen Antwerp. Ook Oostende plukte niet meteen vruchten van het ontslag van Pister. Het moest zijn meerdere erkennen in Tubeke (2-1). Turnhout is de revelatie van de terugronde en onderstreept die uitspraak met een klinkende 5-2 tegen een zwalpend Brussels. Roeselare schiet met een 0-0 tegen Boussu Dour weinig op, maar men kan het ook positief bekijken en stellen dat vanuit hun standpunt elk puntje telt. Die gedachtegang kan worden doorgetrokken naar Rupel Boom. Het raakte thuis niet voorbij Wetteren (2-2), maar komt elke speeldag toch dichter bij het beoogde doel, nl. het behoud verzekeren. Doornik is van elke stress bevrijd en daar zal het doel van de spelers wel zijn een transfer te versieren. Resultaat : 3-1 winst tegen onze komende tegenstander Heist.

Patrick Van Wesemael