StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal STIJGENDE LIJN BEVESTIGEN.
Trip naar Gemeentelijk Sportcentrum Heist wordt goeie test.
Zondagnamiddag verplaatst het WB-circus zich naar de knusse thuishaven van KSK Heist en dat wordt een interessante test om te zien of de mannen van Dirk Geeraerd de stijgende prestatiecurve van de wedstrijden tegen Roeselare en Dender, kunnen doortrekken.

De ploeg die in de heenronde de meeste indruk maakte op de Freethiel, is zonder twijfel het Heist van Francis Busschaerts geweest. Met fris, verzorgd en aantrekkelijk voetbal, bracht het WB als ploeg bijna voortdurend uit evenwicht en het mag gerust een klein wonder worden genoemd dat de fusieclub dankzij goals van Snelders en Kielo-Lezi, uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind trok. Met een tikkeltje zin voor overdrijving, zou ik zeggen dat WB zich in die wedstrijd zodanig moest overtreffen, dat het daarna enkele maanden nodig had om weer op adem te komen.

KSK Heist bleef in die periode nog een tijdje doorgaan op zijn elan als één van de kampioen in derde klasse en stond nagenoeg ononderbroken in de subtop van de Exqi League. Ondertussen is dit jong elftal lichtjes afgegleden naar een tiende plaats in de rangschikking en doet het er goed aan nog wat punten te sprokkelen om zijn formidabele heenronde, niet te besmeuren. Het pijnlijkste dieptepunt van het seizoen tot op heden, bereikte Heist afgelopen weekend toen het kansloos met 3-0 verloor bij rode lantaarn Doornik dat hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen pakte. Het zou dus wel eens kunnen dat deze sympathieke club met stamnummer 2948, revanche verschuldigd is aan zijn supporters en WB maar beter op zijn hoede kan zijn zondagnamiddag.

Waasland-Beveren knoopte 2 weken geleden sinds half november nog eens met een overwinning aan op het veld van Roeselare. Het was een moeizame overwinning, maar eentje die telde en de bijbehorende vertrouwensboost leidde in de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Dender, tot een zeer knappe en verdiende 3-1 zege. Wellicht is zondag Kristof Lardenoit geelgeschorst, maar de kern is in principe voldoende ruim in dat compartiment van de ploeg om een wijziging door te voeren. In Roeselare werd de schorsing van Verbiest zonder grote kleerscheuren op te lopen, goed opgevangen en laat ons hopen dat dit ook het geval met onze kapitein is.

Partijen van komend weekend :
Lommel krijgt thuis Antwerp over de vloer en dat is een vergelijkbare klus met de welke OHL tegen Tubeke moet proberen te klaren. Wezet neemt het op tegen Bergen en als WB doet hetgeen wij hopen, kan het zeker profiteren. In Wetteren-Turnhout zie ik een leuke affiche voor de toeschouwers, zeker nu de Binken de stand in de derde periodetitel aanvoeren. In Oostende-Rupel Boom, Brussels-Roeselare en Dender, Tienen, zijn 4 van de 6 ploegen belanghebbende in de strijd om het behoud. Die belangen ontbreken in de partij tussen Boussu Dour en Doornik.

Patrick Van Wesemael.