StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg VERMEYLEN DOET HET OP ZIJN CLEPKENS.
Povere eerste, betere tweede helft.
Twee weken geleden leek het nog alsof een match winnen, een onbekend gegeven was geworden vor de troepen van Dirk Geeraerd, maar sinds de 1-2 in Schiervelde, is het hek helemaal van de dam. Plots behoort een 12 op 12 weer tot de mogelijkheden en dat zijn toch reeksen waar veel ploegen alleen maar kunnen van dromen en die je klassement een ferme opsmukbeurt geven.

Het terrein van Heist lag er zondagnamiddag nagenoeg onbespeelbaar bij en het liet zich aanzien dat vlotte combinaties, eerder uitzondering dan regelmaat zouden worden. Het was de thuisploeg die het grootste aanpassingsvermogen demonstreerde waardoor Sam Vermeylen die zijn competitiedebuut maakte, voor het eerst de gelegenheid kreeg zijn keeperskwaliteiten te etaleren. Vermeylen, in de voorbereiding speelde hij al een uitstekende partij thuis tegen KV Mechelen, was ook in Heist vanaf de eerste minuut nadrukkelijk aanwezig en niet dat de gastheren hem zwaar op de proef stelden, maar door zijn zelfzekere tussenkomsten, straalde hij voldoende vertrouwen uit waaraan de ploeg zich in die moeizame eerste helft kon optrekken. De inbreng van WB tijdens het eerste bedrijf was bijzonder gering waardoor de toeschouwers maar weinig hadden om zich aan op te warmen.

Dirk Geeraerd heeft wellicht bij het gebruikelijke vieruurtje tijdens een zondagwedstrijd, zijn zware hamer boven gehaald en eens flink op tafel geslagen, want het WB-aandeel na rust noteerde merkelijk hoger dan ervoor. Plots viel het op dat er ook bij Heist een doelman onder de lat stond en Olieslagers moest enkele keren gevat tussenkomen of de 0-1 eindstand had wellicht een stuk hoger opgelopen. Eerst belandde een poging van Kielo-lezi nog op de paal, maar in het slot kwartier viel het doelpunt dat al een tijdje in de lucht hing. De videobeelden brengen mogelijks klaarheid of er inderdaad een buitenspelgeurtje zat aan de goal van Jean-Paul Kielo-Lezi. Einde verhaal en alhoewel geen grootse wedstrijd van de bezoekers, wel een deugddoende overwinning (de elfde in totaal) en de bevestiging van het langzaam doortrekken van een stijgende lijn.

Met deze 0-1 pakt WB een 9 op 9 en heeft het een vijfpuntenkloof geslagen met Wezet waardoor het een belangrijke optie neemt op de vierde plaats in de eindstand en dat is toch een onverhoopt schitterend resultaat voor de fusieclub. Stellen dat het gisteren ook Sam Vermeylen heeft ontdekt als betrouwbare doublure voor Clepkens, is wat voorbarig, maar Sam heeft in ieder geval getoond dat we op hem kunnen rekenen als Michaël verstek moet geven en dat is met een boeiende eindronde in het verschiet, een geruststellend vooruitzicht. Fijn is tevens dat de tijdens de voorbije transferperiode wat voorzichtig in vraag gestelde politiek van het bestuur om zich niet in wilde avonturen te storten en onverantwoorde bedragen uit te geven aan paniekaankopen, een gerechtvaardigde keuze was. Heel wat supporters hadden graag aanvallende versterking zien opdagen, maar met Snelders, Kielo-Lezi, Bourabia, De Wilde, Gommans, Vervaet en Sampil, zijn we toch niet zo slecht bewapend, terwijl de wisselmogelijkheden achteraan in het sterkste compartiment van de ploeg en van de hele tweede klasse zelfs, een pak kleiner uitvielen zodat de overgangen van Goessens en Tournut, misschien niet eens zo onverstandig waren.

Speeldag 27 van nabij :
Het programma van afgelopen weekend leek voor de koplopers min of meer evenwichtig, maar het was OHL dat voor eigen publiek struikelde tegen Tubeke (2-2). Lommel profiteerde optimaal met een overtuigende 3-0 tegen Antwerp waardoor de Noord-Limburgers, zonder grote tegenslagen, op de meest begeerde plaats afstevenen. FC Perbet maakte indruk in Luik, want bij Wezet met 0-3 uitpakken, is niet iedereen gegeven. Of het een goeie zaak is zo afhankelijk van één speler te zijn, laat ik in het midden. In Dender spelen ongetwijfeld de financiële perikelen een bepalende rol, maar daar zullen ze in Tienen niet wakker van hebben gelegen. De 0-2 in het Florent Beeckmanstadion, heeft de Suikerploeg een ferme duw richting behoud gegeven. Roeselare keerde met een vergelijkbaar resultaat terug uit Brussels (0-1), maar de ploeg van voorzitter Vermeersch glijdt elke speeldag wat dieper in het dal. ‘k Weet dat dit een gevaarlijke uitspraak is, want op 19 maart trekt WB naar de hoofdstad en dat soort ploegen ligt ons meestal niet. Oostende haalde zwaar uit tegen Rupel Boom (3-0) waardoor de Steenbakkers voorlopig niet voor langere tijd uit de gevarenzone geraken. Boussu Dour behaalde een logische overwinning tegen Doornik en is wel zo goed als zeker gered. Turnhout ging knap 2-2 spelen bij Wetteren, maar zal toch teleurgesteld zijn dat het een 0-2 alsnog uit handen gaf. Overigens, de strijd onderaan is ongemeen spannend en het valt totaal nog niet te zeggen wie uiteindelijk het strijdtoneel van tweede klasse zal moeten verlaten.

PVW