StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal AFLOOP KAN NOOIT ZO PLEZANT MEER ZIJN ALS IN DE HEENWEDSTRIJD.
Gaan voor twaalf op twaalf.
Als supporter van KSK Beveren met heel wat jaartjes dienst op de teller, is mijn feestbestendigheid behoorlijk zwaar en veelvuldig op de proef gesteld in het verleden. Het eerste feestje op het conto van Waasland-Beveren op zondag 17 oktober, was er alvast eentje dat ook nog lang zal bijblijven. Totaal onverhoopt op de tiende speeldag het lot in eigen handen hebben om de eerste periodetitel binnen te halen, het zou een unieke kans blijken gezien de grote kloof die Lommel inmiddels heeft geslagen en het comfort waarmee het op de kampioenstitel afstevent. Het lot in eigen handen, dat wel, maar cadeautjes moesten op bezoek bij Boussu Dour niet meteen worden verwacht. Een ware volksverhuizing vanuit het Waasland naar Boussu Dour (zeg maar het Freethielgevoel voor een paar uurtjes verplaatsen naar de Borinage), was de verantwoordelijkheid die de WB-supporters voor hun rekening namen, terwijl technische staf en spelers het sportieve gedeelte moesten klaren. Dat hadden onze jongens niet onmiddellijk door, want hun start was, wellicht onder de enorme druk, bijzonder moeizaam. Gelukkig kunnen Waaslanders en Klein-Brabanders het goed met mekaar vinden waardoor ref Joeri Vandevelde uit Bornem zich geroepen voelde een zetje te geven middels het toekennen van een strafschop voor een vermeende fout op Snellie. Bourabia nam het geschenk met dank aan en zette WB en zichzelf op weg naar iets heel moois. Rachid zou in de tweede helft (weliswaar geen echte) hattrick lukken, voor WB was de beloning een heuse periodetitel, lees een formidabel cadeau voor de hele entourage van de fusieclub.

Het daaropvolgende feest was er eentje om in te lijsten. De innige vreugdetaferelen met de spelers op het veld van Boussu Dour, de onwaarschijnlijk gezellige terugreis en het slotakkoord in het Themacafé op de Freethiel, het was een dag om nooit meer te vergeten. Dat men in de sport weinig tijd krijgt om na te genieten, was de volgende stap en confrontatie met de harde realiteit. Een zware terugval zou volgen en waar in die periode aanvankelijk de overwinningen moeiteloos aan mekaar werden geregen, kon vanaf medio oktober met uitzondering van de wedstrijd in Tubeke, van geen enkele tegenstander afstand meer worden genomen. Een ergerlijke reeks draws was het gevolg, een fikse tuimeling in het klassement de vrees. De verlossende eerste driepunter in 2011 kwam er op 13 februari in Roeselare en wederom lijkt een nieuwe serie winstpartijen in de maak.

Deze lange aanloop naar de voorbeschouwing van de wedstrijd zaterdag tegen Boussu Dour, wijst erop dat het huidige belang van de goede afloop, gerelativeerd moet worden. In de sport zorgt winst altijd wel voor een onvervangbaar groot gevoel van voldoening, maar anderzijds zou het niet slecht zijn wat gereserveerd om te springen met ons beste kruid. En niet alle voorraad op te gebruiken tegen het begin van de eindronde. Een beetje hinken dus op twee gedachten, want garanties bestaan in deze niet en een eindronde kan in geval van een slechte loting of een pechwedstrijd, heel snel afgelopen zijn. In afwachting de supporters dus maar lekker verwennen met aantrekkelijk voetbal, want dat nemen ze ons niet meer af.

Voor de bezoekers uit Boussu Dour is het duel van zaterdagavond niet helemaal zonder belang. Hun tiende plaats in de rangschikking geeft een wat vertekend beeld, want het verschil met de nr 16 Rupel Boom bedraagt amper 4 punten. Boussu Dour heeft echter nog een partij tegoed en moet zich in principe weinig zorgen maken. Het won afgelopen weekend, weliswaar nipt, tegen Doornik met 2-1. Het overlopen van de spelerslijst bij Boussu Dour is telkens een hele bedoening met zoveel exotisch klinkende namen. Zo waren de schutters van dienst tegen de rode lantaarn Ouejdide en Issankoy.

Volgende Speeldag van nabij :
Lommel zal zaterdagavond in Bergen proberen de laatste zware hindernis op weg naar de titel, te omzeilen. Dichtste belager OHL heeft op papier een gemakkelijker opdracht, maar een verplaatsing naar een in puntennood verkerend Rupel Bom is evenmin een pretje. Turnhout-Oostende en Antwerp-Dender en Tubeke-Wezet zijn matchen die zeker hun invloed op de derde periodetitel zullen hebben. Tienen-Heist, Roeselare-Wetteren en Doornik-Brussels beslissen mee over de eindspurt van de ploegen die voor het behoud spelen.

Patrick Van Wesemael.