StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg STAP DICHTERBIJ VIERDE PLAATS IN EINDSTAND.
Score niet conform het spelbeeld.
Met een droge 3-0 eindstand, heeft WB zaterdagavond de maat genomen van Boussu Dour. Door deze overwinning staan de mannen van Dirk Geeraerd weer wat steviger op de vierde plaats en hebben zij een gat geslagen van 7 punten met de nr5 Dender. Ook de nr3 Bergen blijft voorlopig, mits een sterke jump in de eindspurt, binnen schot.

De spelersbus van Boussu Dour arriveerde met vertraging op de Freethiel waardoor de wedstrijd een klein kwartier later begon, maar die verloren tijd had de Boussu Dourentourage blijkbaar nuttig besteed op de bus, want het waren de Henegouwers die de beste start namen. Met vlotte combinaties en prima flankwissels, werden bijna voortdurend 3 bezoekers vooraan in stelling gebracht en gelukkig was Michaël Clepkens bij de pinken om een drietal keer een voorsprong van Boussu Dour te verijdelen. Was hij dan toch een keertje verslagen, dan bracht de lat redding. WB kon zijn draai maar niet vinden en een goeie pass werd te vaak afgewisseld met een slordig exemplaar. Toch vond ook KieloLezi een keertje het doelkader op zijn weg. Mogelijk keerpunt in de wedstrijd was de uitsluiting net voor rust van een Boussu Dourspeler (tweemaal geel), maar het was vooral de thuisploeg die zich het gelukkigst mocht prijzen met de 0-0 ruststand.

Enigszins verrassend voerde Dirk Geeraerd aan de rust geen wissels door (wellicht kwamen te veel van zijn jongens in aanmerking om vervangen te worden). Pas op het uur kraakte de bezoekende defensie een eerste keer en het was niet toevallig wederom Bjorn De Wilde die als eindstation fungeerde. Boussu Dour had veel krachten verbruikt het eerste uur en dat liet zich stilaan gevoelen. Doorjagen van de ingevallen Paulussen resulteerde in een blunder van de Boussu-keeper en de eveneens ingevallen Gommans mocht één van de gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière binnen trappen. Overigens, Bourabia en Kielo_lezi waren de spelers die ietwat vroeger onder de douche mochten. Clepkens diende nog tweemaal zeer attent tussen te komen om de aansluitingstreffer te verhinderen, maar langzaam maar zeker doofde het Boussu Dourvuurtje verder uit. Een strafschopfout op Bjorn De Wilde leverde alweer een tweedeklasseronwaardig tafereel op. Zowel De Wilde als Snelders wilden wat graag de klus klaren, maar als donderslag bij heldere hemel kwam Verbiest uit het niets opdraven. Spencer nam een lange aanloop, maar was blijkbaar buiten krachten toen de kroon op het werk moest gezet worden. De klucht-Gommans in de debuutmatch van Harrie had een waardige opvolger, maar gelukkig was de partij bij een 2-0 tussenstand inmiddels in een definitieve plooi gevallen. Masureel mocht nog eens uitpakken met één van zijn befaamde voorzetten en De Wilde zorgde met een fraaie kopbal voor de kers op de taart. De 3-0 was een te zwaar verdict voor de bezoekers, maar meer scherpte bij enkele WB-spelers had de score zelfs nog hoger laten oplopen. Sterke wedstrijd was er van onze peter Kristof Snelders die zijn tegenstander alle hoeken van de Freethiel liet zien. Waasland-Beveren zet een 12 op 12 neer en zo’n serietje had ik alvast pakweg begin februari niet meteen voor mogelijk gehouden. Niet altijd met oogstrelend voetbal, maar als het niet naar wens verloopt, is het belangrijk de mouwen op te stropen om zo collectief uit het dal te kruipen.

Wat gebeurde er verder dit weekend :
Lommel liep in Bergen tegen zijn vijfde nederlaag aan en dat zijn dingen die kunnen gebeuren. OHL profiteerde in Boom optimaal en blaast de titelstrijd nieuw leven in. Misschien kan WB nog een bescheiden rolletje spelen in het titeldebat, want Oud-Heverlee Leuven is nog een bezoekje aan de Freethiel verschuldigd. Knap resultaat ook van Dender, want op de Bosuil gaan winnen blijft lastig. Turnhout en Oostende deelden de punten en dat deden ook Roeselare en Wetteren. Tienen haalde zwaar uit (of moeten we zeggen Biatour) tegen heist. Crabeels zorgde wel voor een 0-1 ruststand, maar dan stal Biatour met 4 goals de show. Doornik voelde zich wat alleen in de hel en trok Brussels met zich mee. Sinds Doornik definitief veroordeeld is, won het al tweemaal, iets wat het voordien niet kon.

Patrick Van Wesemael.