StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waarom Verbiest mocht trappen.
Er werden zaterdagavond nogal wat wenkbrauwen gefronst toen bij een 2-0 voorsprong spencer Verbiest zijn verantwoordelijkheid nam om vanop 11 meter zijn kans te gaan en niet bv. Snelders of De wilde. Niet dat we het de minzame Verbiest misgunnen, maar nadat het eerder al eens was fout gelopen in de debuutmatch van Harrie Gommans, dachten we dat hieruit de nodige lessen waren getrokken. Daarom heb ik mijn licht even opgestoken en naar het waarom van deze merkwaardige beslissing geïnformeerd. Het kwam op het eerste zicht misschien niet zo over, maar er waren wel degelijk afspraken gemaakt. Er bestaan zelfs enkele regels op dat vlak en eentje daarvan is dat de speler op wie de fout werd gemaakt, in principe nooit de strafschop neemt. Maar hoe komen we dan bij Spencer Verbiest terecht ? Omdat ons centraal verdedigingsduo Verbiest-Lardenoit louter defensief al schitterend werk heeft verricht, maar nog niet de climax van een doelpunt mocht bereiken, stond Verbiest met stip genoteerd. Voordien was ook Lardenoit al aangeduid als strafschopnemer in een wedstrijd, maar zag de man in het zwart geen aanleiding om de kwaliteiten van Kristof vanop de stip uit te testen. Men zou dus kunnen stellen dat dit een mooi gebaar/presentje was van de trainer ten opzichte van in dit geval Verbiest, maar anderzijds kan het nooit kwaad een speler zijn vertrouwen wat extra op te poetsen met de zoete smaak van een doelpunt.

Omdat de penalty werd begaan op Bjorn De Wilde, kwam deze automatisch niet in aanmerking voor het trappen ervan (alhoewel hij wat graag had gewild) en zag Snellie zijn kans schoon, maar helaas voor onze peter was het de beurt aan Verbiest. Enkel wanneer de tussenstand 1-0 of 2-1 was geweest en de gevolgen van een misser puntenverlies kon opleveren, had wellicht Kristof Snelders aan het kanon gestaan. Het is begrijpelijk en ook logisch dat er enige verontwaardiging viel af te lezen op het gedrag van Bjorn en Kristof, maar afspraken zijn afspraken. Sowieso een leuke variant op de vele saaie regeltjes in het voetbal ?

Vandaag, dinsdag en donderdag trainen de spelers gewoon, maar daarna wacht hun een lang weekend en volgende week maandag wordt met de voorbereiding gestart van de wedstrijd in Brussels op zaterdag 19 maart. Alvast een dikke proficiat voor technische staf en spelers vanwege hun prachtig tussenklassement en het vooruitzicht op een schitterende eindstand. Niet kwaad voor een club in opbouw !

PVW.