StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dupré komt, Geeraerd blijft.
Waasland-Beveren is nu reeds volop bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. Logisch gevolg van het uitstekend werk dat Dirk Geeraerd dit seizoen op de Freethiel heeft verricht, is dat hij ook aan de editie 2011-2012 mag beginnen. Een mooie beloning die hem met het oog op de eindronde, voldoende vertrouwen moet schenken. Met onmiddellijke ingang werd ook Frédéric Dupré aangeworven. Dupré zat zonder club nadat hij in onmin was gevallen bij Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht. Frédéric Dupré tekende een contract voor 2,5 jaar en moet met zijn ervaring proberen de promotiekansen van WB in de eindronde, te verhogen. Fréderic is op zijn zachtst uitgedrukt een zeer contradictorisch figuur met een bewogen leven als prille twintiger. De zotte jaren liggen inmiddels achter de rug, maar Dupré is altijd in voor een grap of een gesmaakt shownummer. Aan snelheid heeft hij ondertussen wat ingeboet, maar karakter en mentaliteit compenseren veel. We wensen zowel Dirk als Frédéric veel succes met hun respectievelijk verlengde/nieuwe overeenkomst.

*Dirk Geeraerd : man van zijn woord tegenover de supporters.
Hij zorgde op een sportavond in het Themacafé al eens voor een hoge amusementswaarde en na elke thuismatch is het smullen geblazen wanneer in datzelfde Themacafé de persconferentie van de beide coaches wordt uitgezonden. Dirk Geeraerd is een zeer welbespraakt man die de kunst verstaat een wedstrijdanalyse te maken zoals het gros van de toeschouwers de wedstrijd ook heeft beleefd. Als men op radio en televisie vaak trainers hun visie over de wedstrijd hoort geven, vraag ik mij soms af of zij wel in hetzelfde stadion hebben gezeten. Met Dirk Geeraerd gebeurt dit uiterst zelden en dat is een dor supporters gesmaakte gave. Vorige week mocht ik persoonlijk ondervinden dat de Ronsenaar ook een man van zijn woord is ten opzichte van de supporters.

Ik had de technische staf en enkele leden van de Raad van Bestuur, een kennisgeving gemaild met de datum van ons supportersfeest in Bornem. Het was enkel de bedoeling de datum kenbaar te maken, want de officiële uitnodiging zou later pas volgen. Ik was toch wel in positieve zin verbaasd dat daags na het versturen van deze mail, de technische staf met op kop Dirk Geeraerd, al onmiddellijk en in positieve zin, had geantwoord. De spelers had ik nog geen kennisgeving gemaild omdat de datum tamelijk ongunstig valt, maar toen ik maandag een telefoontje van onze peter Kristof Snelders kreeg met de melding dat hij alles in het werk zou stellen om naar ons feest te komen, vroeg ik mij verbaasd af hoe hij de datum te weten was gekomen. Het antwoord was simpel : de trainer had de datum op het bord in het spelershome geschreven. Uiteraard had ik dat niet gevraagd, maar het was een eigen initiatief van Dirk. Mag ik dat klasse noemen? Het valt mij overigens op dat Geeraerd in zijn persbabbels vaak de supporters betrekt. Zaterdag jl. nog ivm het publiek dat kort na de rust de naam van Gommans scandeerde, maar anderzijds was onze coach enthousiast over de reacties van de supporters die volgens hem de ploeg over enkele moeilijke momenten in de match had geholpen. Een trainer met respect voor de supporters, die mag ook op mijn begrip rekenen als het even wat minder loopt. Laat Dirk Geeraerd door het leven gaan als een wat ongezellige verliezende trainer en de stempel dragen een eerder behoudend spelende trainer te zijn, wat hij op de Freethiel op minder dan een seizoen heeft neergezet, mag gezien worden. Ik ben ervan overtuigd dat Geeraerd niet meer kwaliteit ter beschikking heeft dan Boskamp vorig seizoen, maar wellicht zit hem het verschil in het feit dat Dirk , naast zijn sportieve mogelijkheden, over een behoorlijke dosis menselijke eigenschappen beschikt en die waren ver te zoeken bij de Nederlandse wereldtrainer (althans, wanneer je hem hoort praten op televisie).

PVW.