StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften geven Boussu Dour pak slaag.
Maandagavond hebben de beloften zwaar uitgehaald in Boussu Dour. Met elf spelers uit de A-kern waaronder Frank Wiafe Danquah, werd na een 0-1 ruststand uiteindelijk met 0-5 gewonnen. Het was Steven de Pauw die voor de enige treffer in de eerste helft zorgde. Toen na de pauze de thuisploeg met 10 verder moest, ging het van kwaad naar erger voor de Henegouwers. Jelecic op strafschop, nog een keertje Jelecic en Matti Van Minnebruggen, diepten de score verder uit tot 0-4. De naam van de vijfde doelpuntenmaker ontbreekt mij voorlopig. Na een moeizame start, hebben de WB-beloften zich goed herpakt en zijn ze inmiddels opgerukt naar de middenmoot.

Waasland-Beveren vertrok in Boussu Dour met het volgende elftal tussen de lijnen : Mauroo Janssens, Steven De Pauw, Guy Veldeman, Julien Tournut, Matti Van Minnebruggen, Kristof Goessens, Aaron Verwilligen, Enzo Neve, Frank Wiafe Danquah, Zarko Jelecic en Pieter Vervaet. Op de bank zaten : Lars Kint, Lauren Pringels, Jelle Van Nieuwenhuyze en Gilles Van Hecke. Omstreeks de 70ste minuut viel Goessens met een bloeding uit en door Pringels vervangen.

* Iets te voorbarig geweest met de komst van Dupré ?
Op onze website willen we graag op een iets andere wijze berichtgeving brengen over onze favoriete club Waasland-Beveren. Omdat de ene die krant leest en een andere elke website afschuimt waar iets over voetbal verschijnt, is het mijn bedoeling om in de rubriek Freethielsprokkels regelmatig samen te vatten wat her en der wordt gepubliceerd met betrekking tot WB. Dat we de berichtgeving in de media af en toe met een dikke korrel zout moeten nemen, is geen nieuw gegeven en zo blijkt het nieuws over de aansluiting van Fred Dupré ietwat voorbarig geweest, althans afgaande op de rechtzetting van manager Dirk Poppe op de clubwebsite en in een concurrerende krant ten opzichte van het dagblad dat met het nieuwtje uitpakte. Laten wij het houden op : waar rook is, is meestal vuur. Wel vreemd dat, als Dupré toch zou tekenen, hij niet in de eindronde zou kunnen aantreden. Ofwel is hij een vrij speler en kan dat volgens mij wel, ofwel is hij pas vanaf volgend seizoen een vrij speler en begrijp ik uiteraard wel dat hij nog niet in aanmerking komt voor de eindronde. Of zou lepe Lambrecht een speciale clausule hebben voorzien indien Dupré naar een tweedeklasser gaat en in het bijzonder Waasland-Beveren ? Dat de clubs uit de tweede klasse niet meteen tot zijn onmiddellijke vriendenkring behoren, mag blijken uit zijn voorstel mbt de degradatieregel. En uiteraard, indien Dupré momenteel gewoon op proef is en nog helemaal niet getekend heeft, mag hij natuurlijk niet spelen in welke competitie ook.

PVW.