StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg ZWAK HAALT HET VAN ONTGOOCHELEND SLECHT.
Ontbrekend centraal duo enige Wase winnaars.
Mag ik deze nabeschouwing starten met de opmerking dat er nog veel SKB-verleden in de fusieclub aanwezig is, want geef toe, 2 op 6 halen tegen rode lantaarn Doornik, 1 op 6 tegen de voorlaatste Brussels, voorlopig 1 op 3 tegen Boom en 0 op 6 tegen Turnhout dat inmiddels wel de gevarenzone heeft verlaten, het zijn herkenbare resultaten voor supporters van KSK Beveren.

Het zou niet correct zijn het gelegenheidsduo Tournut-Masureel centraal achterin bij WB zaterdagavond in Brussels, als schuldige aan te wijzen voor het pijnlijke 3-2 verlies in het Edmond Machtenstadion. Toch toont deze nederlaag aan dat de hier wel eens vaker op een voetstuk geplaatste tandem Lardenoit-Verbiest, een niet te onderschatten aandeel heeft in onze terecht geprezen defensie. Het verlies van gisterenavond was echter het gevolg van een collectieve off-day waaraan maar weinig spelers ontkwamen. Enkel de ingevallen Paulussen deed zijn stinkende best om met enkele degelijke voorzetten het zinkend WB-schip van de verdrinkingsdood te redden, maar in de slotminuten werd het Titanic-scenario alsnog uit een gammele Brusselse kast getoverd. Een drama ? Dat niet, maar wel een ferme kater voor de wederom massaal meegereisde WB-aanhang die vast een bescheiden feestje in petto hadden voor een eventuele vijfde opeenvolgende overwinning.

Was er voor de wedstrijd nog twijfel over, of het weekje rust onze ploeg goed of kwaad zou hebben gedaan, zaterdagavond omstreeks 22 uur, bleef hieromtrent geen enkele vraag onbeantwoord. De thuisploeg gooide alle troeven in de strijd om een vroegtijdige veroordeling zolang als mogelijk uit te stellen en WB liet zich vangen aan het tempoloze en slordige spel van de gastheren. Het gevolg was een partij voetbal die het aankijken niet waard was, maar daar zullen de mannen van Michel De Wolf lak aan hebben gehad toen ze in het slotkwartier van de eerste helft op 1-0 kwamen. De manier waarop de debuterende Julien Tournut op slag van rust de 1-1 lukte, was alleszeggend over het niveau dat Waasland-Beveren haalde : beneden alle peil.

Met dichtgeknepen billen naar de thee dus, maar het is geen geheim dat die in Brussels amper verkwikkende eigenschappen bevat. Het tweede bedrijf was van hetzelfde belabberde niveau als de eerste en het opzichtige handspel van Jan Masureel bij de toegekende strafschop, viel eigenlijk een beetje uit de toon wat betreft het spel van WB, want dat was helderklaar en zonder discussie. Gelukkig was Snellie één van de weinige die nog niet was ingedommeld en hij kon (vanuit buitenspel vertrokken ?) knap de 2-2 aantekenen. De actie die de nederlaag inleidde, was wederom tekenend voor de nonchalante ingesteldheid van de Waaslanders. Van Hoey had alle kansen om een goeie aanval op te zetten, maar leverde de bal onbegrijpelijk in bij een tegenstander die mooi enkele WB-spelers uitschakelde en vervolgens naar de grond werd gehaald. Nizic bleek de Brusselse hoop in zeer bange dagen en zorgde in de slotminuten vanop de elfmeterstip voor de 3-2. Jammerlijk en onnodig verlies voor Waasland-Beveren dat een lakse indruk gaf. Als er een ploeg moest winnen was het Brussels omdat het een wapen hanteerde dat WB op de Freethiel vergeten was : gedrevenheid. Zodra onze jongens het gaspedaal heel even indrukte, vloeide de weinige druppels zelfvertrouwen bij de thuisploeg zienderogen weg, maar de voet werd al te snel verplaatst naar de rem. Ik zou niet graag in de kleedkamers hebben rondgelopen na de wedstrijd, want ene Dirk Geeraerd zal niet om aan te spreken geweest zijn.

WB voelt nu stilaan weer de hete adem van Dender in zijn nek en moet volgende week zaterdag revanche nemen tegen Wetteren. Brussels doet goede zaken in de strijd om het behoud die nog boeiender is geworden. Waasland-Beveren komt nog één driepunter tekort om de magische kaap van 50 punten te halen.

Weekendoverzicht tweede klasse :
Dender heeft met een 2-0 winst tegen leider Lommel, de titelstrijd definitief gelanceerd. OHL pakte het Dender-cadeau wat graag aan en mag na de 4-0 winst tegen Turnhout, als de morele winnaar van het weekend worden uitgeroepen en bombardeert zichzelf misschien wel tot voornaamste titelkandidaat.
Bergen ging knap met 0-2 winnen in Tubeke waardoor de thuisploeg een onwaarschijnlijke opmars vermoedelijk niet met een prijs ziet bekroond. Doornik lijkt wel ontketend na het slechte nieuws van de degradatie, want het verpletterde Wetteren in eigen vaak gevreesde vesting met 0-3. Tienen sluit zich aan bij Doornik, want 0-1 winst bij Boussu Dour is zeer verdienstelijk. Oostende pakte nog eens een driepunter en dat zou men in Roeselare liever anders hebben gezien in het licht van de behoudsstrijd.
Heist beleeft een pijnlijk seizoenseinde en ziet hierdoor veel van het goede in de heenronde, min of meer in rook opgaan. De 2-3 tegen Antwerp wijst echter wederom op een spektakelstuk en op dat vlak was Heist dit seizoen een fantastische aanwinst voor tweede klasse. Rupel Boom zal wellicht tot de laatste speeldag (dan ontvangt het Waasland-Beveren) moeten knokken voor het behoud. Met 2-1 verliezen in Wezet is geen schande, maar komt in deze fase van het kampioenschap, hoogst ongelegen.

Patrick Van Wesemael.