StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Komt er op 8 juli een duel tussen Kristof en Filip Snelders ?
Theoretisch maakt Waasland-Beveren 25 procent kans om via de eindronde naar de Jupiler Pro League te promoveren. Geen dankbare job voor de clubleiding die best 2 scenario’s uitwerkt, want alhoewel de kans veel groter is dat WB ook volgend jaar in tweede start, zou het ontzettend jammer zijn die stap totaal onvoorbereid te moeten zetten. Indien Waasland-Beveren gewoon in tweede klasse blijft, begint het met de voorbereiding op donderdag 7 juli, want 6 weken later (half augustus) staat de eerste speeldag geprogrammeerd. Die zevende juli trekt de hele WB-meute voor 2 dagen naar het BLOZO-Sportcentrum De Notelaar in Brecht. Dit centrum heeft een uitstekende faam op het vlak van medische begeleiding van individuele sporters en groepen. Door het meermaals aftappen van bloedstalen tijdens de stage bij sporters na het leveren van inspanningen, kan men perfect de evolutie van de conditie tot in de kleinste details op de voet volgen en het trainingsschema aanpassen. Het is de bedoeling dat Waasland-Beveren donderdag 7 en vrijdag 8 juli op stage trekt naar Brecht. Op vrijdagavond wordt in principe de stage afgesloten met een oefenduel tegen het plaatselijke Antonia Brecht. Die ploeg is thans bezig de promotie van tweede provinciale naar eerste te realiseren en heeft in zijn rangen Filip Snelders (broer van) rondlopen. Dat belooft alvast een pittige broederstrijd te worden.

Als dit scenario van toepassing is, moet WB een bijzonder interessant aanbod afslaan. Door tussenkomst van Theo Dobbelaer (jarenlang scout van KSK Beveren in Zeeland, was er een voorstel om op donderdag 7 juli vriendschappelijk tegen AZ uit Alkmar te spelen. De wedstrijd zou wel doorgaan op het terrein van Sint-Janssteen omdat de Noord-Hollanders in die buurt op oefenstage zijn. Het is echter onverantwoord om zonder enige voorbereiding, vriendschappelijk tegen een ploeg van het niveau AZ, aan te treden.

* Verlies in Brussels gecompenseerd.
Op zijn Facebook laat Michaël Clepkens weten zijn overeenkomst met Waasland-Beveren, met 2 jaar te zullen verlengen. Dit is uitstekend nieuws, want Michaël mag wat mij betreft, nu reeds worden uitgeroepen tot “seizoensrevelatie” van WB. Een man die rust uitstraalt tussen zijn palen, menig gemaakt doelpunt verhinderde en die vast nog een pak progressiemarge heeft. Dat hij die groeimarge samen met de WB-supporters wil delen, is geweldig nieuws. Een goed elftal op poten zetten, begint bij een betrouwbare sluitpost en met Clepkens hebben we op dat vlak een kanjer.

PVW.