StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal STANDAARD KAN NOG ENKELE PUNTJES GEBRUIKEN.
Wanprestatie met goeie match uitwissen.
Als nr 4 tegen een nederlaag aanlopen bij de voorlaatste in de rangschikking, het kan een keertje gebeuren, maar het is de manier waarop, die soms kwaad bloed zet bij de supporters. In Brussels gaven de spelers van Waasland-Beveren de indruk (met zekerheid weet je zoiets nooit natuurlijk), weinig geïnteresseerd te zijn in de goede afloop van de wedstrijd en die lakse houding viel bij een groot gedeelte van de meegereisde WB-aanhang, in slechte aarde. Er valt dus wat recht te zetten zaterdagavond en dan is Standaard Wetteren op de Freethiel, geen onmogelijke opdracht.

Vreemd, maar een aantal ploegen die in de heenronde werden geprezen om hun fris en aantrekkelijk voetbal, vlot punten pakten en waarvan men niet zou geloven dat ze in de maanden van de waarheid nog in puntennood zouden geraken, dreigen alsnog in een spannende degradatiestrijd te worden betrokken. Heist is één van die ploegen, maar ook Standaard Wetteren maakt momenteel een wat uitgebluste indruk en mag er met 32 punten en een veertiende plaats, nog niet helemaal gerust in zijn. Oorzaken ? Het uitvallen van doelpuntenmachine Jan De Langhe, is ongetwijfeld een zware aderlating voor onze provinciegenoten. Melselenaar De Langhe en voormalig Bevers jeugdproduct, was bezig aan wellicht zijn beste seizoen tot nu toe en schopte de ballen er met zijn ogen toe in. Een blessure die inmiddels werd verholpen na een operatieve ingreep, strooide roet in het eten en zijn doel is nu topfit te worden tegen volgend seizoen. Ook in de heenronde legde Jan Waasland-Beveren het vuur aan de schenen en bracht hij zijn ploeg in de eerste helft met een kopbal op voorsprong. Gelukkig kon Kielo-Lezi meteen gelijkstellen, want rusten met 1-0 of 1-1, het is soms een wereld van verschil. De tweede helft was een spektakelstuk van de bovenste plank waarin WB enkele niet te missen kansen verkwanselde, maar was er in de slotseconden niet een super Clepkens geweest, waren we met lege handen naar het Waasland teruggekeerd.

Op de revanche na die WB zijn supporters verschuldigd is voor de wanvertoning in Brussels, is de wedstrijd dus van groter belang voor de bezoekers dan voor de thuisploeg. Die doen er goed aan de komende weken nog een vijftal punten te verzamelen, maar wat mij betreft hoeven ze daar niet per se zaterdag mee te beginnen. Er staan echter wel degelijk nog belangen op het spel voor het elftal van coach Wim De Corte en uitgerekend dat element is voor veel mensen doorslaggevend aan een sportwedstrijd. En over onze eigen ploeg : misschien ben ik hiervoor af en toe iets te streng, want tot vervelens toe zou ik moeten herhalen dat onze positie niet de meest dankbare is. Hoe blijf je als trainer een groep motiveren die al na tien matchen een joker op zak heeft (want zo mag je een eindrondeticket toch noemen) en die joker mag pas 7 maanden later worden ingezet. Met een spelersgroep pieken naar een bepaalde periode, is allerminst een garantie op succes, maar een heel seizoen lang op hetzelfde (goed niveau) blijven spelen, is dat evenmin en zowel moreel als fysiek niet van deze wereld. Ik trek dus liever niet de schoenen aan van het duo Geeraerd-De Maesschalck, want alleen als het rond 26 mei goed afloopt, zal er weinig commentaar zijn.

Te volgen partijen dit weekend :
Lommel mag tegen Heist proberen de kater van afgelopen weekend door te spoelen en zal ongetwijfeld hopen dat zijn enige concurrent OHL, punten laat liggen in Roeselare. Het sterk op dreef zijnde Bergen, ontvangt Dender en kan WB, als dat zelf zijn sportieve plicht vervult tegen Wetteren, wat steviger in het zadel van de vierde plaats helpen. Doornik heeft de smaak van winnen goed te pakken en ziet in de komst van Oostende een volgende uitdaging. Brussels moet elke week een cupfinale spelen en rekenen op een goede afloop, te beginne nu zondag in Tienen. Boom-Tubeke, Turnhout-Wezet en Antwerp-Boussu Dour, zijn aan mekaar gewaagde wedstrijden, maar interessant omwille van uiteenlopende belangen.

Patrick Van Wesemael.