StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ladislav Novak overleden.
KSK Beveren is één van zijn gewezen coaches armer. Maandag raakte bekend dat Ladislav novak op 79-jarige leeftijd in Praag is overleden. Ongetwijfeld zal Rudy Beck in zijn gesmaakte rubriek Gele Ditjes, Blauwe Datjes, hierop uitvoeriger terugkomen, maar nu reeds hou ik er aan in naam van de KSKB-familie, mijn medeleven met de familie Novak te betuigen. Ladislav was een zwijgzaam en ingetogen iemand, maar wie het geluk had hem wat beter te leren kennen, maakte kennis met een heel andere Ladislav Novak. Ladislav beheerste het Nederlands slechts beperkt, maar toch voldoende om uit enkele diepgaandere gesprekken, een fantastisch en boeiend mens te ontdekken. Samen met Kusto, was Ladislav één van de eerste mensen in mijn leven uit het toenmalige Oostblok met wie ik een persoonlijk goed contact had opgebouwd. Hierdoor moest ik mijn beeldvorming over de mensen afkomstig uit dat gedeelte van Europa, grondig bijstellen, want ze waren inderdaad niet allemaal koel en afstandelijk.

Als trainer droeg Novak het etiket met zich mee een eerder defensief ingestelde coach te zijn bij wie organisatie, hoog in het vaandel stond geschreven.

Al een aantal jaren leed Ladislav aan een gevorderde vorm van dementie en was persoonlijk contact moeilijk geworden. Het laatste nieuws dat ik van de Tsjech vernam dateert van een drietal jaar geleden en bereikte mij via Phil Laurys van Sporting Lokeren met wie hij jarenlang een stevige band had.

PVW.