StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eskabee wint eerste oefenpot uit zijn bestaan.
Woensdagavond heeft Eskabee zijn eerste oefenpot met 2-0 gewonnen tegen de U19 van het naburige Haasdonk. Een 33tal spelers waren uitgenodigd een test te komen afleggen met het oog op de herstart in vierde provinciale. Om juist te zijn 344 supporters kwamen op dit initiatief af en we nemen aan dat dit tot grote tevredenheid was van de organisatoren. Er zijn momenteel nog heel wat onzekerheden naar volgend seizoen toe, maar de contacten van de initiatiefnemers van de nieuwe club met Waasland-Beveren, zijn allesbehalve slecht. Er moeten uiteraard nog heel wat praktische beslommeringen een oplossing krijgen, maar tijd brengt wellicht raad. Vooral de talloze en complexe regeltjes van het bondsreglement baren de verantwoordelijke van de nieuwe club de nodige kopzorgen.

* WB-bestuur maakt werk van contractverlengingen.
Na Michaël Clepkens, heeft het bestuur van Waasland-Beveren nu ook langer een toekomst in petto op de Freethiel voor tweede doelman Sam Vermeylen en linksachter Mich Van Hoey. Beiden kregen een voorstel om een verbintenis te tekenen voor 2 seizoenen + een optie voor een derde seizoen en hebben daar wel oren naar. Vermeylen kwam door het fantastisch keeperswerk van Clepkens nauwelijks aan spelen toe, maar de weinige keren dat hij titularis was (vriendschappelijk in de voorbereiding tegen KV Mechelen en recentelijk in Heist), bleek al het goede dat over Sam werd verteld, niets overdreven te zijn. Van Hoey heeft tot verbazing van heel wat supporters zich tot nu toe knap staande gehouden op de linksachter en kan, indien nodig, zelfs nuttige diensten bewijzen centraal achterin. Een polyvalente speler dus die het in hoofdzaak van zijn grote inzet moet hebben en daarvan heeft een trainer er volgens mij nooit voldoende in zijn kern.

* Themacafé ligt goed in de markt.
Een leuk weetje : de uitbaters van het Themacafé, Ronny, Ingwin en Filip, proberen met allerlei initiatieven de supporters van KSK Beveren en uiteraard alle anderen die de fusieclub Waasland-Beveren volgen, te verwennen. Gezelligheid creëren in het Themacafé, is hun voornaamste doelstelling en daar blijken ze met glans in te slagen. Komend weekend zijn onze leden Tony, Riet, Seppe en Arne, door culinaire schoolverplichtingen verhinderd naar de match WB-Wetteren te komen, maar na afloop van het etentje op school, zakt het gezelschap sowieso toch “even?” af naar het Themacafé om er hopelijk, en dat zijn mijn woorden, een restje (mag ook meer zijn) overwinningssfeer te snuiven. Dit soort beslissingen zal de uitbaters deugd doen en mij ook ! Goed bezig mannen !

* Willy Van Ranst is niet meer.
Elke supporter van KSK Beveren uit Klein Brabant kent hem als Jan Wauters. Deze namiddag vernam ik dat Willy, die momenteel gehospitaliseerd was is het ziekenhuis van Bornem, op eigen houtje deze instelling had verlaten om in alle stilte een einde te maken aan zijn leven. Jan Wauters had een onstuitbaar groot supportershart voor KSK Beveren, maar zijn levenspad was bezaaid met veel hindernissen. De moeilijkheidsgraad van zijn levensparcours heeft hem wellicht vanmorgen doen besluiten om een andere weg te kiezen. Bedankt Willy voor zoveel fantastische verhalen en leuke gebeurtenissen. Je zal synoniem blijven met plezier en leute als het over KSK Beveren gaat. Het ga je goed.

PVW.