StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg FREETHIEL BASIS VOOR WETTERS BEHOUD.
Schande.
Eigenlijk wou ik de nabeschouwing van WB-Wetteren tot één woord beperken : schande, maar eerlijk is eerlijk, hiermee zou ik afbreuk doen aan de knappe winst van Wetteren en de prachtige winninggoal van Davy Claessens.

Na de bijzonder teleurstellende nederlaag in Brussels vorige week, had de WB-aanhang gehoopt op een sprekende revanche in de thuiswedstrijd tegen Wetteren. Die kwam er niet, integendeel. De kelk moest tot op de bodem worden geledigd en deze ondermaatse prestatie komt uiterst ongelegen nu leider OHL de eerstvolgende tegenstander (zaterdag 9 april) op de Freethiel is. Natuurlijk kan komend weekend nog verandering aan de top van de rangschikking brengen, maar met alle respect voor een gehavend Wetteren, het elftal van duivel-doe-al Wim De Corte, was in principe de ideale tegenstander om publiciteit te maken voor de nakende topper tegen Oud-Heverlee Leuven.

Het meest interessante item zaterdagavond op de Freethiel, was na afloop van de wedstrijd de persconferentie waarin beide trainers vrij uitgebreid aan het woord kwamen. De winnende coach Wim De Corte legde op een subtiele manier voortdurend de aandacht op het belang van de Wetterse winst, maar gaf door bewust te zwijgen over het niveau van de match, toe dat de toeschouwers een draak van een wedstrijd hadden gezien. En gelijk heeft die natuurlijk, want het zal de bezoekers worst wezen dat zij niet in aanmerking kwamen voor de schoonheidsprijs. In deze fase van het kampioenschap en op de plaats waar Wetteren in het klassement staat, tellen uitsluitend de punten en of de man overschot van gelijk had. Het was vooral de thuisploeg die in gebreke was gebleven en daar liet Dirk Geeraerd in zijn persbabbel niet de minste twijfel over bestaan. “Schandalig, weinig respectvol naar de supporters”, het zijn slechts enkele van de uitdrukkingen waarmee de WB-coach zijn afgrijzen voor de onkunde van zijn ploeg, wereldkundig maakte. De interviewer van dienst wou onze trainer enkele excuses toestoppen in de zin van, zou de verhoogde trainingsintensiteit met het oog op de eindronde hebben meegespeeld, maar die werden door Geeraerd als nonsens afgedaan. “Als die zwaardere trainingsarbeid van de voorbije weken impact zouden hebben op de wedstrijd, dan zou het zich manifesteren door een lege brandstoftank bij bepaalde spelers in het slot van de wedstrijd. Het festival van foute en steeds lange ballen die meestal geen eindpunt hadden bij een speler van Waasland-Beveren, hebben met die opgevoerde trainingsintensiteit niets te zien”, dixit nog een hoorbaar zwaar aangeslagen Dirk Geeraerd.

De wedstrijd zelf had helemaal niets om het lijf, lees spektakelarm. Met een 0-0 aan de rust, werd in het Themacafé voorzichtig gehoopt dat er een tweede helft zou volgen zoals tegen Boussu Dour toen een 0-0 ruststand alsnog werd omgebogen naar een 3-0 eindstand. Het tegendeel was waar : velen hadden hun zit- of staanplaats nog niet opnieuw ingenomen, of Davy Claessens zette met een geweldige afstandstrap de bezoekers op 0-1. WB kon op geen enkel moment een vuist maken en moest in het slotkwartier met een mannetje minder verder nadat Bjorn De Wilde zich van een tegenstander wou ontdoen en daarbij ongelukkig een andere Wetterse speler die ter hulp was gesneld, raakte. Het eindsignaal klonk als een bevrijding, want WB had gerust tot zondagmorgen kunnen voetballen zonder ook maar voor enig doelgevaar te zorgen en dat zou de ergernis op de tribunes alleen maar aangewakkerd hebben.

Na afloop van de wedstrijd liep Kristof Snelders even langs in het Themacafé en ook hij was zwaar onder de indruk. “Sportieve toestanden die mij weer even aan vorig seizoen deden terugdenken”, verduidelijkte hij zijn teleurstelling. “Als de tegenstander met veel volk achter de bal speelt, ontberen we momenteel de creativiteit die voor een oplossing kan zorgen”.

Speeldag 29 samengevat :
OHL heeft een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd voor de hoogste onderscheiding. Zelf nam het in de slotminuten afstand van Roeselare (0-1), terwijl Lommel in eigen huis niet voorbij Heist geraakte (1-1). Uiteraard is nog niets beslist, maar OHL springt blijkbaar beter om met kampioenenkriebels. Zou Bergen nog de rol van lachtende derde kunnen waarmaken ? Het is in ieder geval zeer sterk bezig, getuige de 3-0 tegen Dender. Momenteel komt de dreiging voor de vierde plaats die WB bekleedt, het meest uit Wezet-hoek. De Luikenaars een 1-0 en 2-1 achterstand in Turnhout ophalen en ombuigen naar 2-3 winst. Sterk ! Doornik bewijst week na week dat het veel meer in huis heeft dan met voorsprong de rode lantaarn te dragen. Ditmaal moest Oostende met 3-1 het onderspit delven. Antwerp deed er tegen Boussu Dour weer een winstpartij bij (2-1) waardoor de Walen toch ontzettend moeizaam uit de degradatiezone geraken. Brussels heeft zich aan de winst tegen WB opgetrokken en ging verrassend winnen in Tienen (1-2). De winst van Brussels zal in Boom voor bijkomende ongerustheid hebben gezorgd. Zelf kwamen de Steenbakkers tegen Tubeke niet verder dan 1-1, wat op zichzelf absoluut geen slecht resultaat is.

Patrick Van Wesemael.