StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Steven De Pauw kiest voor Woluwe-Zaventem.
Met ingang van volgend seizoen, voetbalt Steen De Pauw voor de huidige derdekklasser Woluwe-Zaventem. De 28-jarige polyvalente verdediger uit het Dendermondse, doorliep samen met broer Peter een aantal jeugdreeksen op de Freethiel. Daarna stapte Steven over naarKV Mechelen waar hij deel uitmaakte van de succesvolle formatie die, na het debakel van het faillissement, op korte tijd de comeback van derde klasse naar eerste, realiseerde. Steven speelde in die periode ook meerdere wedstrijden op het hoogste niveau, maar verhuisde vervolgens naar Luik, Bergen, RS Waasland, Waasland-Beveren en nu dus Woluwe-Zaventem. Stevige concurrentie in de WB-defensie en een blessure, maakten dat De Pauw dit seizoen slechts 1 keertje aan de aftrap verscheen (de met 1-0 verloren openingswedstrijd in Turnhout) en viermaal mocht invallen. Woluwe-Zaventem is de ploeg die dit seizoen in de Beker van België Lokeren uitschakelde en ook Gent in de volgende ronde deed zwoegen voor kwalificatie. Momenteel staat Woluwe-Zaventem op een zesde plaats in derde klasse B en maakt het volgens mijn bescheiden mening nog kans op promotie via de nacompetitie. We wensen Steven alvast veel succes bij zijn nieuwe werkgever.

* Enkele reacties op het overlijden van Novak.
Vorige week meldde ik hier het overlijden van Ladislav Novak. Rudy Beck maakte vervolgens een schitterend overzicht van diens voetbal- en trainerscarrière en dat heb ik doorgemaild naar de oud-spelers van onze club. Hierop kreeg ik een tweetal reacties die ik jullie niet wil besparen :
Theo Custers :
Hij was een prachtige trainer met een eerlijke kijk op het trainerswereldje. Hij was een trainer die mij geleerd heeft wat voetbal is in alle facetten, positief en negatief, een man die altijd voor mij zal blijven bestaan omdat hij op en top proftrainer was en op een heel sobere en effectieve manier tewerk ging en die ongelooflijk veel respect had voor zijn vak voetbal. Een topper die heel veel vrienden had en dat verdiende hij ook.
Sportieve groeten,
Theo.
David Fairclough :
Hi Patrick
That was sad news to hear, just hearing his name brought back a lot of pleasant memories of my first season at Beveren. Obviously I send my very best wishes to his family. On another note, it was interesting to see the club are developing a museum, although i can't be there at the weekend maybe I'll get over soon to see it. Hope you are well, best wishes Patrick thanks for keeping me in touch. Regards David"

PVW.