StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOOR DE FUN OF MEER ?
Aanstaande zaterdag staan Oostende en Waasland-Beveren op de 30ste speeldag tegenover mekaar in het Alberparkstadion. Op zichzelf een interessante partij voetbal die in de heenronde nog een kleine 7000 toeschouwers naar de Freethiel lokte, maar ondertussen valt er voor beide ploegen in de reguliere competitie, weinig of geen roem meer te rapen.

Oostende is met een achtste plaats op alle fronten uitgeteld en dat mag voor wie de West-Vlamingen in november op de Freethiel aan het werk zag, een grote verrassing worden genoemd. De ploeg van, toen nog Thierry Pister, speelde fris en aanvallend voetbal en er was een klein wonder nodig om de bezoekers van een oververdiende overwinning te houden. Een drietal keer zat er een engeltje op het doelkader bij Clepkens, want anders had de score er ongetwijfeld een stuk minder fraai dan 1-1, uitgezien. Maar gek genoeg, sinds die dijk van een wedstrijd, ging het met KVO van kwaad naar erger en dat kostte een paar maanden geleden Pister zijn baan. Oostende is ondertussen niet meer of niet minder dan een modale middenmotor en dankt die status, net zoals Waasland-Beveren, aan een bijzonder sterk seizoensbegin. Bouwen aan een ploeg voor volgend seizoen is wellicht nu de voornaamste bekommernis en uiteraard liefst met voetbal dat de supporters kan bekoren. Niet eenvoudig, want haast onvermijdelijk moet men hiervoor beroep doen op jongens die nu reeds weten dat hun dagen geteld zijn in de badstad waardoor deze misschien wel een beetje met de handrem op spelen. Afgelopen weekend leed Oostende een pijnlijke nederlaag bij rode lantaarn Doornik en zulke ploegen hopen dan op een revanche in de volgende wedstrijd. Klopt die redenering wel ? Weinig van gemerkt zaterdag jl. tegen Wetteren !

Waasland-Beveren lijkt momenteel een uitgeperste citroen en sleept zich, tot ergernis van heel wat supporters, naar het begin van de eindronde. De vier opeenvolgende overwinningen, werden vlotjes uitgewist door de dramatisch slechte wedstrijden tegen Brussels en Wetteren. Het gevolg van de opgedreven trainingsintensiteit of gewoon te veel spelers of enkele bepalende spelers die totaal uit vorm zijn ? Eigenlijk hoef ik het niet te weten, als het maar goed komt tegen 8 mei, want dan zou de eindronde van start gaan. Ondertussen duimen dat er in de resterende wedstrijden waaronder de topper tegen OHL, niet al te veel gezichtsverlies wordt geleden. Een aantal spelers die de voorbije maanden weinig aan spelen toekwamen, zijn volkomen terecht, bezig een nieuw onderkomen te zoeken. Steven DE Pauw gaat zijn geluk beproeven bij Woluwe-Zaventem en Enzo Neve is rond met Sportkring Sint-Niklaas. Als hun toekomstige werkgever een beetje door het geluk wordt gediend, zit tweede klasse er volgend seizoen voor beiden wel in.

Matchen voor komend weekend :
Leider OHL is op papier groot favoriet in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Doornik, maar die gasten hebben niets meer te verliezen en zijn trouwens goed bezig de laatste weken. Lommel United reist wellicht met meer angst af naar Boussu Dour. Als Bergen blijft winnen mogen OHL en Lommel geen steken meer laten vallen. De Henegouwers gaan op bezoek in het gemeentelijk sportstadion van Rupel Boom dat zich eigenlijk weinig of geen puntenverlies kan veroorloven. Wezet zal tegen Roeselare de druk voor de vierde plaats van WB, proberen op te voeren, maar gelukkig heeft de ploeg van Nico Vanderdonck nog wat punten nodig. Heist kan tegen Dender stilaan het behoud verzekeren, maar de mannen van Borkelmans vinden die vierde plaats ook niet mis. Brussels is weer helemaal in koers in de race om het behoud en mag thuis tegen de Great Old proberen hetzelfde te doen als tegen WB, winnen. Wettere en Tienen nemen het in een onderlinge strijd tegen mekaar op en een driepunter kan voldoende zijn om de doelstelling voor dit seizoen te realiseren. Tubeke en Turnhout komen vermoedelijk niet meer voor een prijs in aanmerking en dat zal gezien hun uiterst moeizame competitiestart, geen grote ontgoocheling zijn.

Patrick Van Wesemael.