StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg TOPPER TEGEN OHL GERED.
Kaap van de 50 punten bereikt.
Proficiat Waasland-Beveren. Het was uiteraard geen doel op zich, maar door de winst in Oostende van zaterdagavond, werd de kaap van de 50 punten gehaald en dat is een knap resultaat, wetende dat WB op papier een zeer degelijke ploeg heeft, maar ook niet meer dan dat. Het behalen van de periodetitel in eerste instantie en het pakken van minimum 50 competitiepunten, is prima gewerkt van Dirk Geeraerd, zijn technische staf en de spelers. En nu maar hopen dat er nog wat wordt geoogst in de eindronde, want veel premies betalen en uiteindelijk met lege handen achter blijven, dat zijn geen leuke ontwikkelingen vore een kassier.

Na 2 bijzonder povere wedstrijden, heeft Waasland-Beveren wederom aangeknoopt met de overwinning. Niet dat het allemaal zo super was zaterdagavond in het Albertparkstadion, maar er stond opnieuw een blok tussen de lijnen en dat is de basis waarop WB straks in de eindronde moet kunnen terugvallen om hopelijk een rol van betekenis te spelen. De 0-1 ruststand in Oostende, danken de bezoekers aan een blunder van Rubin Dantschotter die een paar jaar geleden een seizoen het doel van KSK Beveren verdedigde, maar toen evenmin een betrouwbare indruk maakte. Jacobs liet het cadeau niet liggen en beloonde hiermee zijn ploegmakkers behoorlijk goed in verhouding tot het geleverde spel. Een kwartier voor tijd besliste Joachim Van Damme met rechts de wedstrijd en dit na een iets betere 45 minuten. De thuisploeg kon enkel op stilstaande fases voor dreiging zorgen, maar al bij al was dat onvoldoende om als gastheren een puntendeling te claimen. WB zette een degelijke organisatie neer en stond nauwelijks kansen toe. Het prikte zelfs enkele keren gevaarlik tegen waardoor op de 0-2 weinig af te dingen valt.

Het was een vruchtbaar weekend voor WB, want door het puntenverlies van Dender en Wezet, profiteren de Waaslanders optimaal en zou het alsnog kwijtspelen van de vierde plaats in de rangschikking, een teleurstelling opleveren. Maar veel belangrijker nog : de wedstrijd van komende zaterdag tegen leider OHL, belooft een onvervalste kraker te worden. Voor WB mag alles, maar moet niets, terwijl Oud-Heverlee Leuven mits winst op de Freethiel, de champagne (of zou dat in Leuven Jupiler zijn), mag klaarzetten. De nr 4 tegen de nr 1, het laat zich raden voor wie ze zaterdagavond in de Noorder-Kempen zullen supporteren. Een interessante test voor de WB-spelers om eens te zien of ze stilaan naar de juiste eindrondevorm zijn toegegroid. Tegen goeie ploegen (en met reeds 20 overwinningen op zak mag OHL zich zeker tot die categorie rekenen), kan WB altijd wat extra en hebben wij, supporters, vooruitzicht op een pittige confrontatie.

Speeldag 30 samengevat :
Aftekening aan de kop, staart roert zich.
OHL deed wat het moest doen tegen staartploeg Doornik. Zelfs bij een ontgoochelende 0-0 ruststand, blijft er rust in de ploeg en dat resulteerde in een schijnbaar vlotte 3-0 na 90 minuten. Dat Lommel het lastig zou krijgen in de Borinage, was te verwachten en is geen schande, maar typerend voor de malaise is dat het, en ook dat is geen verrassing gezien hun mindere vorm, een 0-1 voorsprong niet kon vasthouden en met 2-1 verloor. Er is nu een kloof van 5 punten met OHL en het gat lijkt geslagen, maar dat heeft wellicht ook Cancelare gisterennamiddag gedacht toen hij in winnende positie lag met Chavanel. Bergen liep verrassend tegen een opdoffer in Boom, maar daar weten ze natuurlijk waarvoor ze vechten. Heist, of moet ik zeggen Bram Criel, verpletterde Dender en die klus was reeds na 45 minuten geklaard (hattrick Criel en dus 3-0 eindstand). Brussels begon zijn opmars tegen WB en zit nu aan 9 op 9. Het fenomeen stress/druk, het maakt de sport vaak onverklaarbaar mooi en soms ook droevig. Op het moment dat de manne van Michel De Wolf verklaarden de handdoek te hebben gegooid, begint het te lopen als een trein. Roeselare bewees zichzelf in Wezet een geweldige dienst door met 1-3 te gaan winnen. Wetteren had waarschijnlijk op meer gehoopt dan de troosteloze 0-0 tegen Tienen. Tubeke pakte Turnhout in met 4-0. De Kempenzonen zijn de pedalen kwijt en vallen van de ene in de andere verbazing. Eerst leek het alsof ze zouden meedoen voor de periodetitel en nu is behoud weer de voornaamste bekommernis. Overigens, tussen de nr 10 en de nr 17 zit amper een gaatje van 5 punten.

Patrick Van Wesemael.