StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Marcel Van Goethem overleden.
Zondagmorgen 3 april is gewezen KSK Beveren secretaris Marcel Van Goethem op 82-jarige leeftijd gestorven. Daags voordien tijdens de opening van het KSK Beveren Museum, had ik in het bijzijn van Urbain Braems en zijn echtgenote, nog een uitgebreide babbel met dochter Marleen die gepassioneerd zal blijven door haar grote liefde KSK Beveren. Marleen vertelde dat haar vader enkele weken geleden met een longontsteking was opgenomen in het ziekenhuis en dat zijn toestand sterk achteruit was gegaan. Maar Marcel was een vechter en misschien zou hij ook deze tegenslag wel doorspartelen. Dat hij uiteindelijk zondagmorgen is overleden, zal daarom ook voor de familie al bij al nog een verrassing zijn geweest.

Marcel Van Goethem was secretaris van KSK Beveren voor, tijdens en een stuk na de periode waarin Geel-Blauw nationale en internationale successen en sympathie oogstte. In die periode was secretaris zijn synoniem met de “pispaal” van de club. Waar tegenwoordig voor alles en nog wat een manager wordt aangesteld, moest men in die tijd altijd langs de secretaris, in dit geval Meneer Van Goethem, passeren. De prijs van een abonnement weten, een ticket bestellen, een spelerspremie die te laat was gestort, een lek in het dak van de tribune : één adres, de secretaris.

Mensen zoals Marcel, waren van ’s ochtends tot ’s avonds op de club en het grote voordeel hiervan was dat niets aan hun aandacht ontsnapte. In die tijd droegen een aantal mensen van de Raad van Bestuur een enorme verantwoordelijkheid omdat bv. hun huis als waarborg werd genomen indien het financieel met de club uit de hand zou lopen. Kunnen jullie het zich voorstellen : als werknemer van een bedrijf (in dit geval een voetbalclub) mee financiële verantwoordelijkheid dragen en dat in het onstabiele voetbalwereldje. Dat deze mensen hun club leidde met dezelfde zorgzaamheid als hun gezin, zal niemand verbazen.

Een tiental jaar geleden werd Marcel getroffen door een hersenbloeding waardoor hij grotendeels verlamd raakte, maar door toedoen van de goede zorgen van zijn vrouw Maria en de kinderen, kon hij in de vertrouwde thuisomgeving blijven. KSK Beveren was zijn grootste passie en Marcel drukte het als volgt uit : ik heb 3 dochters, maar veel zonen, waarmee hij uiteraard de talloze voetballers bedoelde die bij hem een aansluitingskaart voor KSK Beveren kwamen tekenen. Een paleisrevolutie binnen de club was er de oorzaak van dat het secretariaat een grondige reorganisatie onderging en die drastische ingreep, viel Marcel ontzettend zwaar. Zijn KSk Beveren werd hem alshetware afgenomen en die beslissing legde een hypotheek op zijn gezondheid. Maar het was zogezegd een beslissing in het belang van de club die niet meer up-to-date was en volgens sommigen te lang was blijven stilstaan bij de successen van het verleden. Helaas en ondanks een aantal machtswissels, zijn de goeie tijden van weleer, nooit meer teruggekeerd.

Persoonlijk zal ik mij Marcel Van Goethem blijven herinneren als een man die respect inboezemde en die men aansprak als “Meneer Van Goethem” en niet als Marcel. Hij was niet de meest communicatieve, maar wel een man van zijn woord. Hierboven zal Marcel opnieuw worden verenigd met zijn voorzitter Jan Van Ussel die hem vele jaren eerder is voorgegaan.

Namens supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s uit Bornem, hou ik eraan ons oprecht medeleven te betuigen met Marcels vrouw Maria, zijn dochters Marleen, Marianne en Martine en de respectievelijke families. Bedankt Marcel dat je vele jaren het vertrouwde gezicht van KSK Beveren wilde vertegenwoordigen.

PVW.

Om het overlijdensbericht in PDF-formaat te zien : klik hier (voorkant)
Om het overlijdensbericht in PDF-formaat te zien : klik hier (binnenkant)