StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Augusto Alves da Silva Neto komt naar de Freethiel
. Qua naam zit het alvast goed, maar is deze 27-jarige Braziliaan ook sportief een aanwinst? Dinsdag maakte WB bekend dat het voor de twee volgende seizoenen een beroep gaat doen op de diensten van de 27-jarige Zuid-Amerikaan met de welluidende naam Augusto Alves da Silva Neto. Momenteel komt hij weinig aan spelen toe bij reeksgenoot Turnhout, maar dat zou te maken hebben met de Lierse-invasie in Turnhout. Dat WB tijdig werk maakt van de voorbereiding van volgend seizoen, verdient alle credits, maar wat ik mij afvraag is, stel dat de promotie zou worden gerealiseerd, kan deze jongen dan mee in eerste klasse ? Uiteraard zitten in de huidige kern nu ook al heel wat spelers voor wie de Jupiler Pro League misschien net iets te hoog gegrepen is, maar hoe zinvol is het een bijkomend “twijfelgeval” nu binnen te halen. WB zit natuurlijk, net zoals de andere deelnemers aan de eindronde, in een wat vervelende situatie. Enerzijds is het goed, bijna een must zelfs, met de voorbereiding van volgend seizoen te starten, maar in welke klasse ? Persoonlijk heb ik de indruk dat op basis van de laatste drie transfers (Goessens, Tournut en Alves da Silva), de clubleiding een nieuw tweedeklassescenario voorbereidt. En wie zou hun dat kwalijk kunnen nemen ? Mocht het omgekeerde waar zijn, zouden deze mensen in geval van mislukken, worden bedolven onder een berg kritiek. En wat Alves da Silva betreft, eigenlijk weet ik te weinig van deze man, maar vaag herinner ik mij zijn naam toen RC Mechelen enkele jaren geleden furore maakte in de Beker van België en o.a. met Clepkens en ik dacht ook Alves da Silva, als smaakmakers, Waregem en GBA uitschakelde. Dat hij kan voetballen leidt dus geen enkele twijfel, maar men zou zich de vraag kunnen stellen waarom hij daarna onopgemerkt bleef voor bv. ploegen uit de Jupiler Pro League. Nu ja, laatbloeiers, ze bestaan en laat ons hopen dat we er eentje op de kop hebben getikt waaraan WB nog veel voetbalplezier zal beleven, want de huidige spelersgroep kan best wat bijkomende creativiteit gebruiken. We wensen Augusto alvast veel succes op de Freethiel. Welke zijn plaats in het elftal is ? Linkerflank en vrij offensief.

* Opening KSK Beveren Museum groot succes.
Afgelopen zaterdag 2 april, had de lang verwachte opening plaats van het KSK Beveren Museum. Het werd een groot succes waarop heel wat oud-spelers en supporters afkwamen. Nooit was de drukte ongemakkelijk, maar het was een voortdurend komen en gaan en daarop hadden de initiatiefnemers Ingwin Daman, Ronny Vanderbiesen en Filip Batens, gegokt. Genoemd trio mocht de hele dag door talloze schouderklopjes in ontvangst nemen voor het geleverde werk en dat was inderdaad, zeer indrukwekkend. Een aantal oud-spelers vond zelfs om een vergelijkbaar initiatief nog eens over te doen specifiek voor hun doelgroep. Veel oud-spelers voetballen immers elders nog of trainen een ploeg waardoor ze zaterdag niet of moeilijk aanwezig konden zijn. Veel bijval was er voor de fantastische collectie van Norbert heyndrickx. Zo was Mevrouw Braems behoorlijk onder de indruk van heel wat foto’s van haar man Urbain waarvan ze de herkomst niet kon vermoeden. Opgemerkte bezoekster was ook Marleen Van Goethem, de dochter van Marcel die een dag later zou overlijden. Het sfeertje was typisch KSK Beveren en tussen pot en pint werd de ene na de andere deugddoende herinnering opgehaald. Een terechte opmerking maakte Heinz Schönberger die vond dat bij wijze van respect en voetbalopvoeding, elke jeugdtrainer van WB met zijn spelertjes een bezoek zou moeten brengen aan het museum om het besef bij die gasten te laten doordringen dat er niet enkel in Brussel, Luik of Brugge, maar ook in Beveren voetbalgeschiedenis werd geschreven. En die geschiedenis werd met het museum perfect in woord, beeld en tekst, gebracht. Fijn ook dat heel wat Eskabee’ers langs kwamen om herinneringen op te halen. Langs deze weg hou ik er nogmaals aan Filip, Ronny en Ingwin van harte te bedanken voor de vele uren werk die zij na hun dagtaak hebben gespendeerd aan het KSKB Museum. Maar ook Norbert Heyndrickx en de oud-spelers en supporters die iets beschikbaar hadden voor het museum, verdienen een woord van dank. Er dan zijn er nog de onmisbare werkers in de luwte achter de schermen. Dikke merci voor deze stille krachten zonder wie een dergelijke organisatie, zeer moeilijk zou zijn.

* Eskabee de gast in Kallo.
Woensdagavond heeft Eskabee zijn tweede oefenwedstrijd gespeeld en met 2-5 gewonnen bij Kallo dat volgend seizoen een bijkomend elftal in competitie brengt dat, net als Eskabee, in vierde provinciale van start hoopt te kunnen gaan. Minder goed nieuws voor Eskabee kwam er maandagavond van het gebruikelijke schepencollege. Dat besliste om de toekomstige vierdeprovincialer geen onderdak te bieden op de Freethiel. Schepene Van Esbroeck van de gemeente Beveren haalde als voornaamste argument, het verzadigde voetballandschap in provinciale, aan. Waasland-Beveren had bij mijn weten geen bezwaren tegen het spelen van Eskabee op een bijveld van de Freethiel. De initiatiefnemers van Eskabee plannen acties om te protesteren tegen deze beslissing van het schepencollege en overwegen zelfs stappen te zetten om in een naburige gemeente aan de slag te gaan.

PVW.