StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WAASLAND-BEVEREN ONDERBREEKT LEUVENSE TITELKOERS.
Gewapend met 26 op 30, kwamen de mannen van Ronny Van Geneugden naar de Freethiel en gelukkig tapte WB na rust uit een totaal ander vaatje, of die knappe Leuvense cijfers hadden er nog een stuk fraaier uitgezien. WB bewees zichzelf en zijn supporters in het tweede gedeelte van de match een prima dienst en heeft de competitie in tweede minstens een weekje langer spannend gehouden.

OHL mag dan wel de fiere leider zijn in tweede klasse, de grote massa vond zaterdag niet de weg naar de Freethiel voor deze toch aantrekkelijke affiche tussen de nr 1 en de nr 4 van de rangschikking. Maar gezellig druk was het wel en de bezoekers namen vanaf het begin het heft in handen met bij momenten vinnige en vlotte combinaties, maar dat leverde nauwelijks hete standjes op in de zestien van WB. Het was integendeel de thuisploeg die dankzij een afstandstrap van Bourabia, een gevleide voorsprong verhinderd zag door de dwarslat. OHL had dom balverlies van Jelicic nodig om op 0-1 te klimmen en hield die voorsprong al bij al gemakkelijk vast tot aan de rust en omdat in Lommel omstreeks datzelfde tijdstip de brilscore nog op de bordjes stond, zag het er halverwege uitstekend uit voor de Jupilerboys.

Niets moest, alles mocht voor WB, maar toch was er aan de rust heel wat gemor te horen over de te behoudende aanpak van Dirk Geeraerd in een thuiswedstrijd, want die had met Gommans en Kielo-Lezi respectievelijk lengte en technisch vernuft op de bank laten starten. Lastig om de keuze van een trainer die dagin en daguit tussen zijn spelers op het oefenveld staat, te betwisten en anderzijds mag het beschikken over bepaalde kwaliteiten zoals in dit geval de ontegensprekelijke klasse van Jean-Paul Kielo-Lezi, niet leiden tot een onvoorwaardelijke selectie. In ieder geval, toen de Congolees Jelicic kwam vervangen, stond hij al meteen binnen de 20 seconden op de goeie plaats om een voorzet van Bourabia binnen te werken. Vanaf dat moment was Waasland-Beveren heer en meester en voelde de thuisaanhang dat de winninggoal in de lucht hing. Een prachtcombinatie werd in stijl door alweer Bourabia met een vluchtschot in doel gekanjerd. OHL dreigde nog met wat hoekschoppen, maar die leverden onvoldoende gevaar op om Clepkens in gebreke te stellen. Op basis van een sterke tweede helft, kon WB de overwinning claimen en bij OHL zal de onverwachte overwinning van Brussels in Lommel, toch enigszins de pijn van de nederlaag hebben verzacht. Vanaf nu doen de Leuvenaren er goed aan wekelijks de champagne koud te zetten, want het ziet er naar uit dat Lommel niet meer in staat is om een echte bedreiging te vormen voor de Vlaams-Brabanders. WB bevestigde zijn status van reuzendoder en op die status zal het zeker beroep moeten doen in de eindronde, want hoe verrukkelijk de winst zaterdagavond ook smaakte, ze biedt niet de minste garantie op succes in de eindronde.

Afgelopen speeldag samengevat :
Franky Vanderelst zal veel oplapwerk hebben om zijn team klaar te stomen voor de eindronde, want het verlies tegen Brussels is wellicht een fatale gemiste kans op een ommekeer. Brussels daarentegen pakt 12 op 12 en is goed op weg het behoud te verzekeren. Bergen zit blijkbaar ook al met de eindronde in het hoofd, maar daar zullen ze in Heist lak aan hebben. Zondag wacht WB een uiterst lastige klus in Wezet, want dat mikt op de vierde plaats. De 1-2 winst in Doornik bewijst dat Wezet klaar is om de Waaslanders te ontvange. Tienen verspeelde kostbare punten in eigen huis tegen Oostende (0-1) en Antwerp vrolijkte de mogelijke komst van geldschieter Jos Verhaegen op met een mooie 3-1 tegen Wetteren. Roeselare en Tubeke hielden het bij een teleurstellende 0-0. Rupel Boom verloor in Turnhout met 2-1 en zakt dieper weg, maar vindt wellicht troost in de wetenschap dat WB op de laatste speeldag nog naar het gemeentelijk stadion van Boom afzakt. Dender blijft goed en slecht moeiteloos afwisselen. Ditmaal was er 3-1 winst tegen Boussu Dour.

Patrick Van Wesemael.