StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VIERDE PLAATS CONSOLIDEREN OF DERDE AMBIEREN ?
Zaterdagavond heeft WB in een veel betere tweede helft dan de eerste, tegen leider OHL bewezen dat het, indien alle neuzen in dezelfde richting wijzen, zelfs met de betere ploegen uit tweede klasse, kan wedijveren. Een 0-1 ruststand werd in een genietbare tweede helft ongedaan gemaakt met o.a. dank aan een goed ingevallen Kielo-Lezi en een sterke Rachid Bourabia. Met nog 3 wedstrijden op de teller, begint de eindrondekoorts toe te nemen, maar op TV-Oost verklaarde trainer Dirk Geeraerd zelfs geïnteresseerd te zijn in de derde plaats van Bergen. Als hij dat meent, en waarom zouden we dat in twijfel trekken, moet er zondagnamiddag best gewonnen worden in Wezet en dat wordt vast geen pretje.

Al een tijdje loop ik met een slecht gevoel over de wedstrijd in Wezet. Op een of andere manier, probeert mijn voorgevoel mij te vertellen dat er voor WB waarschijnlijk weinig te rapen valt in het Luikse. Een onderschatte ploeg volgens mij, misschien wel de enige die bezig is aan een zeer regelmatig seizoen, dus geen pieken, maar evenmin diepe dalen. Resultaat ? Een keurige vijfde plaats in de rangschikking en voorlopig uitzicht op de vierde van WB, maar dan moet het de Waaslanders zondagnamiddag met lege handen naar de Freethiel terugsturen en uiteraard zullen Clepkens en Co niets aan het toeval overlaten om voor een prettige terugreis te zorgen.

In het huidige Wezet (CS Visé), lopen met Vincenzo Verhoeven, Jean-Sebastien en Guillaume Legros, Lecomte, Vervalle en Caramazza, technisch begaafde en productieve voetballers rond die bij om het even welke tweedeklasser, een basisplaats zouden hebben. In de heenwedstrijd kwam Visé op kousenvoeten 1-1 spelen op de Freethiel (doelpunt Kielo-Lezi), maar dat was in de maanden november-december net na de periodetitel toen misschien zelfs Assyria Mechelen, maar zeker Hingene, ook iets hadden geoogst in de omgeving van de Lindenlaan. Afgelopen weekend ging Wezet met 1-2 winnen in Doornik. Toch logisch hoor ik jullie luidop denken, maar de rode lantaarn was de voorbije weken wel goed op dreef en telt een aantal spelers in zijn rangen die onderdak zoeken voor volgend seizoen. Bovendien pakte het zijn 4 overwinningen tot nu toe, allemaal na de winterstop en dat zegt ook wel iets.

Voor Waasland-Beveren is de tijd aangebroken om, liefst zonder veel gezichtsverlies, en daar gaan we : blessures te vermijden, de kaartenlast te beperken, spelers scherp te houden en als het effe kan ook te blijven punten pakken. Kortom, zouden er veel kandidaturen worden ingediend wanneer Dirk Geeraerd zijn job beschikbaar zou stellen ? En wat die kaartenlast betreft, heb ik mijn licht even opgestoken bij de KBVB en daar wordt beweerd dat de gele kaarten bij het begin van de eindronde worden uitgewist, maar dat de schorsingsdagen ten gevolge van een rood karton, gehandhaafd blijven. Over schorsingen gesproken : Jan Masureel mag tegen Wezet en Tubeke in quarantaine nadat hij tegen OHL zijn tiende gele kaart van het seizoen slikte. Professionele aanpak Jan ! Bij Real Madrid brengt Morinho zijn spelers soms ook op zulke gedachten.

Volgende speeldag voorbeschouwt :
Als Lommel in Wetteren punten laat liggen en OHL steekt de derby op zak tegen Tienen, dan mogen de suikerboys mee aan de champagne. Alles moet gespeeld worden zegt men vaak, maar weinigen geloven dat Lommel nog voor een ommekeer kan zorgen, of anders gesteld : iedereen is ervan overtuigd dat OHL zijn riante positie niet meer te grabbelen gooit. Aan de meet worden de prijzen verdeeld en een voetbalseizoen (zonder play-offs toch) bekroont meestal na de laatste speeldag, de meest regelmatige en dus terechte kampioen. Onderaan is het razend spannend en wordt alle aandacht in de strijd om het behoud opgeëist door het duel tussen Boom en Roeselare. Zal daar druk op de ketel staan zeg ! Dit treffen wordt zeker met argusogen gevolgd door Brussels dat het thuis opneemt tegen Dender, Boussu Dour dat Heist over de vloer krijgt en Wetteren dat dus een uitgeblust Lommel partij geeft. Tubeke-Doornik, Turnhout-Bergen, Oostende-Antwerp en Wezet-WB, zijn eigenlijk enkel voor de statistieken van belang.

Patrick Van Wesemael.