StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zet Danny De Maesschalck straks sportief een stapje terug ?
Het is niet denkbeeldig dat T2 Danny De Maesschalck na dit seizoen in een andere hoedanigheid bij Waasland-Beveren zal worden betrokken. De assistent van Dirk Geeraerd heeft een functie met verantwoordelijkheid bij de firma Andries auto-elektriciteit in Nieuwkerken waardoor hij in de onmogelijkheid is om mee te evolueren binnen de nieuwe en meer professionele aanpak die WB voor ogen heeft vanaf volgend seizoen. In dat geval wordt het zoeken naar een opvolger voor Danny die ondertussen heel wat jaartjes in die functie op de teller heeft staan, aanvankelijk bij RS Waasland en sinds de fusie bij WB.

* In memoriam : Omer Van Hove en Theofiel Van Puybroeck overleden.
Het regent overlijdensberichten op de Freethiel. Na het recente heengaan van o.m. Omer Joris, Ladislav Novak en Marcel Van Goethem moeten we ook het overlijden melden van Omer Van Hove (° 18 januari 1929, + 24 maart 2011). Omer die afkomstig was van de Haasdonkse Baan debuteerde in 1950 in de eerste ploeg, die toen in Bevordering uitkwam. Dat eerste seizoen pendelde hij tussen het eerste elftal en de reserven, die dat jaar trouwens kampioen speelden. Voor de eerste ploeg scoorde hij twee keer dat seizoen (tegen Waregem en op Moeskroen). Het jaar nadien promoveerde hij via de eindronde met de club naar derde en werd in die derde klasse een vaste waarde. Vijf seizoenen in derde, waarin hij 130 competitiematchen afwerkte en daarin 5 keer scoorde, staan op zijn palmares. Ook in de legendarische eerste bekermatch op RC Mechelen was hij van de partij. Verrassend (want hij was een vaste waarde toen) vertrok hij in 1957 samen met Ward Goossens naar provincialer Vrasene.

Op 6 april overleed Theophiel Van Puymbroeck: hij werd 84 jaar (°12 februari 1927). Fiel was afkomstig van de Van Craenenbroeckstraat, maar groeide op bij zijn tante aan Beveren-Statie. Daar raakte hij bevriend met de broers Tyteca en kwam zo ook in het voetbal terecht. Toenmalig bestuurslid Henri Van Roeyen werd later zijn schoonvader. In 1943 kwam Fiel op zijn 16de in het doublureselftal terecht. Na de oorlog mocht hij in 1946 voor het eerst meespelen met de eerste ploeg. In 47-48 speelde hij 11 competitiematchen in de hoogste provinciale reeks. Met een hattrick was hij de held in de met 5-0 gewonnen partij tegen kampioen Temse. In het kampioenenjaar 48-49 betwistte hij 14 wedstrijden (2 goals). In bevordering en derde klasse kwam Fiel nog een paar maal in actie in het eerste elftal. Later werd hij kassier en volgde als supporter zijn zoon Bert, die het tot in het doubluresteam van eersteklasser Beveren schopte en later trainer werd op de Freethiel.

PVW en Rudi Beck.