StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg VIERDE PLAATS VERZEKERD, DERDE LONKT.
Overwinning op basis van prima organisatie. Waasland-Beveren is zondagnamiddag uit Luik teruggekeerd met een bijzonder knappe 0-1 overwinning. Die winst heeft het te danken aan een vroege treffer van Laurens Paulussen en 85 minuten keurige organisatie. Hierdoor hebben de Waaslanders zich minimaal de vierde plaats toegeëigend in de eindstand en moeten de matchen tegen Tubeke en Rupel Boom beslissen of er een podiumplaats inzit. Niet dat het allemaal zoveel uitmaakt, want Bergen zit wellicht, net als WB, met zijn hoofd al bij de eindronde. Misschien is de kassier van WB de enige bij wie dit serietje van 9 op 9, op gemengde gevoelens is onthaald.

In juli werd Dirk Geeraerd in de frontlinie gestuurd met als voornaamste opdracht, de fusiepuzzel tot een competitief elftal te vertimmeren. En het was inderdaad een kwestie van verbouwen, te beginnen met de defensie. Geeraerd kreeg als bouwstenen de beloftevolle doelman van vierdeklasser RC Mechelen (Clepkens), erfde Van Hoey en Masureel van RSW en Lardenoit van KSKB en kon met Verbiest beschikken over een betrouwbaar Bosuilboy. Mag ik dit vijftal het geheim achter dit successeizoen noemen ? Stuk voor stuk jongens die zichzelf geen overdreven voetbalkwaliteiten toedichten, maar wel mannen met wie men naar de oorlog kan en tussen wie het onderling ongelooflijk goed klikt. Naast het feit dat dit de grootste verdienste van betrokkenen zelf is, is dit mede dankzij het zeer verdienstelijke smeedwerk van Dirk Geeraerd. De prachtige overwinning in Visé gisterennamiddag is volgens mijn bescheiden mening, een typisch product van het systeem-Geeraerd. Zonder overdreven inspanningen te leveren met het oog op de eindronde, zeg maar op zijn Hollands-zuinig, optimaal resultaat boeken en dat hoeft niet per se een negatieve bijklank te hebben. Indien deze manier van voetballen door de spelers met voldoende scherpte en concentratie wordt uitgevoerd, kan die perfect genietbaar zijn voor de supporters en voldoende punten/overwinningen opleveren. Natuurlijk wil elk bestuurslid, iedere trainer, speler en supporter, in elke match 20 kansen zien in het voordeel van zijn ploeg, zelf niets of heel weinig weggeven en liefst 8 of 9 van de 10 wedstrijden winnen, maar dat zijn verwachtingen die enkel in de ruime omgeving van Baskenland realistisch klinken.

WB heeft bij Visé een overwinning geboekt die vertrouwen moet inboezemen met het oog op de eindronde. En daar waar velen hadden gedacht dat het moment rijp was om gasten zoals Vervaet, Van Minnebruggen, Danquah of Goessens aan de aftrap te brengen, vertrok hij met zijn “typeploeg”. Enkel bij het ingaan van het slotkwartier, mochten achtereenvolgens Steven De Pauw, Pieter en Matti, helpen de voorsprong veilig te stellen. Wezet voetbalde in 90 minuten nauwelijks één volwaardige doelkans bijeen, terwijl de bezoekers enkele keren vlijmscherp konden tegenprikken o.a. via Kielo-lezi. Op de 0-1 viel dan ook weinig af te dingen en dat dit kon gebeuren alshetware “met de vingers in de neus”, zegt iets over de kracht van het huidige WB. Dat Julien Tournut tot de betere, misschien wel de beste WB-speler was, is hoopgevend voor wat te gebeuren staat tussen 8 en 26 mei. Akkoord, Wezet-WB was geen spektakelstuk dat 90 minuten boeide, maar hoe genietbaar zouden de flitsen van bv. Kielo-lezi en Bourabia zijn bij een spectaculaire 4-3 achterstand ? Voor supporters stijgt de waarde van het spektakel als er resultaat aan gekoppeld is, want anders wordt alles vlug vergeten. Dikke proficiat WB met deze schitterende driepunter !

Speeldag 32 samengevat :
Zou de titelstrijd nog ECHT spannend kunnen worden ? OHL lijkt nu toch ook bevangen door kampioenenstress en zal de film van de tweede helft op de Freethiel reeds een paar keer hebben teruggespoeld. Voorlopig geen vuiltje aan de lucht, want het deed wat het moest doen, nl. de derby tegen Tienen kost wat kost winnen (2-0). Lommel leek aanvankelijk niets te hebben tegen een Leuvens feestje en liet Wetteren op voorsprong klimmen, maar op karakter werd de partij alsnog gekeerd (1-2). Slechte zaak overigens voor Wetteren dat er goed aan doet iets te oogsten tijdens de inhaalwedstrijd in Boussu Dour. Rupel Boom zit met de speeldag in slechtere papieren. Thuis nu ook verliezen van medeconcurrent Roeselare (0-1), is een drama voor de Steenbakkers. In Boussu Dour-Heist was het opendeurdag (3-3). Antwerp zette zijn opmerkelijke opmars verder in Oostende (1-3) met wederom 2 goals van Oris. De Great Old zorgt ongetwijfeld voor slapeloze nachten in het Leuvense. Tubeke was niet meer zo geïnteresseerd in de afloop van de match tegen Doornik en liet trainer ost naar Eupen vertrekken. Een pijnlijke 0-2 was het resultaat en die van Doornik moeten eens leren wanneer de competitie begint. Volgens mij hebben die de heenronde als voorbereiding genomen waardoor hun eindspurt helaas te laat komt. Turnhout stak WB een handje toe in de strijd om de derde plaats. De Binken versloegen de Draken uit Bergen met 1-0. Brussels zal WB eeuwig dankbaar blijven dat het zich mocht lanceren tegen ons. Sindsdien is het lam een gulzig sprokkelend puntenbeest geworden en heeft voorzitter Vermeersch al een voorschot betaald op het standbeeld voor Michel De Wolf. Brussels-Dender 2-0.

Patrick Van Wesemael.