StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Alexandre Tokpa aan de champagne.
Hij is wellicht de eerste oud-speler van KSK Beveren die dit seizoen een kampioenstitel mocht vieren. Zondagnamiddag won RC Mechelen met 4-2 tegen Berlare waardoor het met nog 2 wedstrijden te gaan, niet meer kan worden bijgehaald door de nr 2 Wijgmaal. Vaste waarde dit seizoen op het middenveld bij de Racing is de Ivoriaan Alexandre Tokpa. Hij mocht, in het bijzijn van onze leden Walter en Bart Van Doren, een onopvallende eerste helft spelen en vervolgens zich gaan prepareren voor het fantastisch feestje dat zou volgen. Mocht het met WB in de eindronde niks worden, dan hebben Bart en Walter hun portie feestgedruis al binnen natuurlijk. Die mannen van Londerzeel, ge moet ze niet onderschatten ! In ieder geval een dikke proficiat voor RC mechelen en in het bijzonder voor onze Alexandre die met enkele goals een mooi aandeel had in de titel van de Maneblussers. Hopelijk heeft Racing nu weer de weg naar boven ingeslagen, want ploegen met een verleden als RC Mechelen, horen niet in bevordering of derde klasse thuis.

* Yaya Touré naar Wembley.
Zaterdag verzekerde Manchester City zich van een plaatsje in de Cup Final die op zaterdag 14 mei op Wembley zal worden gespeeld. Tegenstander daarin wordt Stoke City. Om in de finale te geraken, moest City trachten voorbij United te komen en dat was zoals te verwachten geen simpele zaak. Toch lukte het Manchester City in de race te blijve voor een eerste vette prijs en daarvoor mag het Yaya Touré danken. De Ivoriaan zorgde voor het enige doelpunt in de wedstrijd en mag wellicht op 14 mei zijn Spaanse prijzenkast aanvullen met een eerste Engelse onderscheiding. Vandaag vinden we de naam van Yaya overigens nog om een andere interessante rede in de kranten. Touré is na Rooney van Manchester United, de best betaalde profvoetballer in de Premier League. Wekelijks schrijft de boekhouder van City 250.000 Euro over op de rekening van Yaya, dat is 10 miljoen oude Belgische Frank per week, 40 miljoen per maand of 440 miljoen Frank (zijnde 11 miljoen euro) per jaar. Na drie seizoenen Beveren, was Touré niet eens opgevallen bij de topclubs in de Belgische competitie, maar via een paar tussenstationnetjes kon hij wel de aandacht trekken van ’s werelds beste voetbalclub Barcelona. Daar pakte hij (ik dacht in 2 seizoenen) alle prijzen die men als voetballer kan winnen bij een clubelftal om vervolgens zijn handtekening te zetten onder een contract van Manchester City. Velen dachten dat Yaya uit de gratie van Guadiola was gevallen, maar het grote geld en de ambitie van het rijke City, waren er oorzaak van dat Yaya voor Engeland koos. We gunnen het Touré van harte, want zelfs toen in Spanje zijn prijzenkast en bankrekening onder het gewicht bezweken, bleef hij in alle bescheidenheid KSK Beveren prijzen als de club die hem de kans had gegeven het in Europa te maken als profvoetballer en drukte hij de wens uit zijn carrière op de Freethiel te kunnen afsluiten. Zelfs al is dit geen realistische wens, het feit dat hij midden alle roem en glorie aan het Waasland blijft denken, zegt veel over het karakter van deze klassevoetballer. En een tweetal seizoenen mogen voetballen en de kleedkamer delen met Lionel Messi, daar is ook niets mis mee.

Twee andere oud-KSKB’ers waren net iets minder fortuinlijk dit weekend. Bjorn Vleminckx miste een reuzekans die de 2-2 had kunnen opleveren voor NEC tegen Ajax en Eboué lag met een onschuldig duwtje aan de basis van een lichte strafschop waardoor Arsenal 11 minuten in de blessuretijd (jullie lezen het goed), de gelijkmaker van Liverpool moest toestaan omdat Dirk Kuit de penalty benutte.

PVW.