StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Frans Beck morgen onder het mes.
We kennen hem allemaal als de mannelijk helft van het duo Gabby & Frans. Gabby is al jarenlang en hoopt dat nog een paar seizoenen vol te houden, de zorgzame uitbaatster van de shop, terwijl Frans zowat overal inspringt waar hij bijstand kan verlenen. Het overal geliefde koppel heeft zijn deel van de tegenslagen al gekend en daar komt nu weer een hoofdstuk bij. Morgen, vrijdag 22 april, wordt Frans in een ziekenhuis te Sint-Niklaas geopereerd aan een gezwel in het hoofd. Optimistisch als deze mensen altijd zijn, zal ook deze tegenslag wel weer worden overwonnen, maar het neemt niet weg dat we Gabby en in het bijzonder Frans, ontzettend veel sterkte toewensen. De eindronde komt voor Frans waarschijnlijk iets te vroeg, maar tegen begin volgend seizoen rekenen we weer op U Frans.

* Waar lag Barcelona nu ook weer ?
In al mijn enthousiasme om de frivoliteit van Barcelona te beschrijven, maakte ik volgens mij begin deze week in de Freethielsprokkels een zware blunder. Hoe ik erbij kom weet ik niet, maar plots had ik Barcelona geografisch ergens bij Baskenland ingedeeld, terwijl het natuurlijk de hoofdstad van Catalonië is. Deze vergissing is zo hard aangekomen in Barcelona, dat het woensdagavond de finale van de Copa Del Rey (beker van Spanje) verloor tegen grote rivaal Real Madrid. Er kwamen verlengingen aan te pas en daarin scoorde Ronaldo het enige doelpunt uit de partij. Mourinho waant zich wederom in de hemel, maar vanaf volgende week staan er nog 2 matchkes op het programma tussen beide giganten en dit in het kader van de Champions League of zoiets. Zou het kunnen dat Guardiola daar iets meer van droomt ?

* Stijn De Wilde naar Hamme.
Hij leek op een gegeven moment echt onder stoom te komen bij Bornem en scoorde er aan de lopende band. Bornem raakte zelfs uit zijn benarde klassementspositie weg, maar toen stokte de machine opnieuw. Bornem kon zich met de hakken over de sloot redden, maar Stijn De Wilde ziet een verlengd verblijf op Breeven blijkbaar niet zitten, want hij zet de stap naar VW Hamme. De reeksgenoot van Bornem had evenmin overschot dit seizoen, maar heeft voor volgend seizoen meer ambitie en wil met trainer JP Vandevelde de weg naar boven inslaan.

* Janet Fairclough begraven.
Dinsdagnamiddag werd onder massale belangstelling Janet Fairclough (vrouw van David) begraven. Heel wat prominenten uit de voetbalwereld waaronder Steven Gerrard (kapitein van Liverpool), woonden de uitvaart bij. Onder de aanwezigen ook onze Eddie Maes en vrouwtje Nicole. Zij waren getuige van een ontroerende dienst waarin het leven Janet de revue passeerde. Eddie en Nicole brachten de nacht door ten huize Fairclough waardoor het ook voor David iets gemakkelijker was zijn gedachten aan dit vreselijk drama, af te leiden. David beloofde Eddie en Nicole stellig bij een volgende reünie op de Freethiel zeker van de partij te zijn en onderdak is reeds toegezegd bij de familie Maes-Cant.

PVW.