StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal OP ZOEK NAAR DERDE PLAATS.
Met de wedstrijd tegen Tubeke, sluit WB zijn reeks thuismatchen in de reguliere competitie, af. Daarna volgen hopelijk nog een drietal boeiende wedstrijden (met inzet) in de eindronde. In de zestien tot nu toe gespeelde competitieduels op de Freethiel, puurde WB 30 op 48 en dat is helemaal niet slecht, maar wellicht net iets minder goed dan T2 Danny De Maesschalck bij aanvang van het seizoen had vooropgesteld. Hij wou de Freethiel tot een oninneembare vesting maken, maar met nederlagen tegen Wetteren (0-1) en een heel pijnlijke tegen Turnhout (0-4), plus een aantal beschamende gelijke spelen (Doornik, Boom, Brussels), is er nog wel wat werk aan de winkel voor volgend seizoen. Tegen tubeke zondagnamiddag kan deze balans uiteraard nog lichtjes worden opgevrolijkt of verbleken alnaargelang het resultaat.

Tubeke heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Het begon zeer stroef en dreigde diep weg te zakken, haalde toen de bij Eupen opgestapte en inmiddels daar ook teruggekeerde trainer Ost binnen waarmee het als een komeet omhoog schoot en zelfs even in aanmerking kwam voor een periodetitel. Nu Ost zoals net aangehaald tijdelijk wordt uitgeleend aan Eupen, is het opnieuw de pedalen wat kwijt met als vervelend gevolg de thuisnederlaag afgelopen weekend tegen hekkensluiter Doornik. De heenwedstrijd in Tubeke zal bijblijven als de match waarin Harrie Gommans met een onvervalste hattrick in de tweede helft, een op dat moment broodnodige driepunter voor WB, liet optekenen. Vorige week besloten WB en Gommans in de beste verstandhouding uit mekaar te gaan en hun samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Het belang van WB-Tubeke is, door de fase van het kampioenschap waarin de partij wordt gespeeld, een beetje afgenomen. Tubeke hoeft zich geen degradatiezorgen meer te maken en wil wellicht graag op zijn huidige plaats blijven staan, nl. onderaan de linkerkolom. Voor WB is de vierde plaats een zekerheid geworden en het mag zelfs hopen op de derde. Nu Bergen al enkele weken kwistig met punten morst, heeft WB een zespuntenkloof dicht gereden en moeten de laatste 2 duels beslissen over een podiumplaats voor de Waaslanders. WB ontvangt dus zondag Tubeke en trekt op de laatste speeldag naar een in puntennood verkerend Boom. Bergen krijgt nog 2 teams voorgeschoteld die de punten in de strijd om het behoud, graag willen inschrijven. Zondag moet het naar de buren van Boussu Dour en op de laatste speeldag ontvangt het in Charles Tondreau Roeselare.

Speeldag 33 van nabij :
Opnieuw een speeldag die in het kader van de kampioenstitel staat. OHL heeft natuurlijk de beste papieren en vooral het lot in eigen handen. Toch is het bezoek aan de Bosuil thans geen cadeau. Elk missen ze een belangrijke speler. Harbaoui ontbreekt bij OHL en De Vriese bij de thuisploeg. Lommel speelt zijn laatste troeven uit voor eigen publiek tegen Oostende. Wil het de match van het jaar mogen spelen de week nadien in Den Dreef bij OHL, moet er zeker gewonnen worden van de kustploeg. Boom moet naar Doornik en dan is men geneigd te denken dat een bezoekje aan de rode lantaarn goeie vooruitzichten biedt, maar niets is minder waar in dit geval. Wetteren pakte midweeks (gisterenavond om precies te zijn) een zeer kostbare overwinning in Boussu Dour. Het aan de deur zetten van Michel Wintacq heeft dus voorlopig niet de verhoopte punten opgeleverd. In Dender kan Wetteren het behoud definitief verzekeren. Heist-Brussels, Roeselare-Turnhout en Tienen-Wezet, zijn wedstrijden waarin telkens een ploeg betrokken is die respectievelijk totaal geen belangen meer op het spel heeft staan, of juist heel veel.

Patrick Van Wesemael.