StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg NEDERLAAG MET CONSEQUENTIES.
Verloren van een tegenstander die niet op het veld stond.
Met deze legendarische woorden, beëindigde Dirk Geeraerd een zeer geanimeerde persconferentie. Een bizar verhaal waarmee onze coach de interim-trainer Ost van Eupen bedoelde die WB kwam scouten met het oog op de eindronde. Ter herinnering : Ost werd twee weken geleden door Tubeke aan Eupen uitgeleend (ook dat is voor mij een primeur) om te proberen de Oostkantonners van rechtstreekse degradatie te behoeden en dat werd inmiddels ook gerealiseerd.

De frustratie van de technische staf bij WB §ondanks de ontkenning door Dirk Geeraerd), zat hem dus niet in de derde thuisnederlaag, maar wel in het feit dat Geeraerd van mening was dat de Tubeke-spelers van hun ex-trainer onomstotelijk de opdracht hadden meegekregen om onze spelers zoveel als mogelijk kaarten aan te naaien en zodoende Waasland-Beveren met een ferme kaartenlast aan de eindronde te laten beginnen. Harde taal van onze coach aan het adres van de Eupen-trainer, maar de man in de tribune haalde wel zijn gram. Eerst Tournut en vervolgens Clepkens werden met rood uitgesloten en ik laat in het midden of het terecht was, maar we zullen beiden wellicht enkele wedstrijden moeten missen in de eindronde. Maar Dirk Geeraerd was er gerust in, Eupen zal geen winnaar van de eindronde worden, dus stijgen de kansen van WB. Echt de moeite waard om eens naar de website van WB te surfen en daar het videoverslag van de wedstrijd te bekijken en vooral eens naar de uiteenzetting van Dirk Geeraerd te luisteren. Bedankt Yves voor de tip.

Familiale feestelijkheden zijn er de oorzaak van dat ik de laatste thuiswedstrijd van Beveren-Waasland aan mijn neus zag voorbijgaan en afgaande op het eindresultaat, heb ik daar niet zoveel spijt van. Na een 0-1 ruststand, werd het uiteindelijk 1-2. Bourabia kon op het uur voor de gelijkmaker zorgen waarna de 2-1 nog enkele keren in de lucht hing, maar die veel op een counter aan de overkant. Achteraf is het altijd gemakkelijk praten over wie de trainer had moeten opstellen/sparen met het oog op de eindronde, maar het feit dat onze jongens bereid waren diep te gaan en de winst op de Freethiel te houden in een wedstrijd die eigenlijk niet zoveel belang meer had, bewijst de goeie mentaliteit die thans in de groep heerst. Alleszins een verhaal dat wordt vervolgd en ik geniet nu al van het toekomstige sfeertje op de bank van Eupen en WB wanneer deze partij straks op het programma staat in de eindronde.

Patrick Van Wesemael.