StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Proficiat OHL !
De kogel is door de kerk en wat de laatste weken in de lijn van de verwachtingen lag, is zondagnamiddag bevestigd. OHL is de verdiende kampioen geworden in tweede klasse waarvoor een dikke proficiat aan Ronny Vangeneugden en zijn team. Aan de meet worden de prijzen verdeeld en ondanks het feit dat Lommel geruime tijd het kampioenschap domineerde, is hun terugval van de laatste maanden, uiteindelijk fataal geworden. De Leuvense kampioenstitel enkel toeschrijven aan de zware terugval van Lommel, zou afbreuk doen aan het schitterend seizoen van de Vlaams-Brabanders. We wensen OHL alvast een leuk verblijf in de Jupiler Pro League en laat ons hopen dat we mekaar daar volgend seizoen opnieuw mogen ontmoeten. Toch ook een oprechte schouderklop voor Franky Vanderelst en zijn mannen die het verloop van de titelrace in de tweede klasse, kleur en spanning hebben gegeven. Het duo Bergen-WB heeft omwille van een gebrek aan regelmaat, nooit een echte bedreiging gevormd voor OHL en Lommel. Toch mogen beide elftallen terugblikken op een zeer geslaagd seizoen. Zowel Bergen als WB konden een eindrondeticket uit de brand slepen en dat is gezien hun wat woelig recent verleden, een groot succes. Zondag weten we of WB of Bergen op de derde plaats eindigen.

* Schorsingen Clepkens en Tournut uitgesproken.
De opschudding was groot zondagnamiddag na afloop van de match tussen WB en Tubeke. Dirk Geeraerd verdacht Eupen-coach Ost ervan zijn oude en toekomstige spelers de opdracht te hebben gegeven onze spelers zoveel als mogelijk kaarten aan te naaien. Tournut liep in de val, maar het geval-Clepkens zette kwaad bloed bij iedereen die getuige was van de fase. Onze doelman werd in zijn ijver om de 2-2 aan te tekenen, in een stevige handgreep gehouden en raakte maar niet los. Een uiterste poging om toch van zijn tegenstander los te geraken, werd door de scheids geïnterpreteerd als een elleboogstoot. Vandaag deed het Sportcomité van de KBVB uitspraak en beide spelers kregen 2 weken schorsing voorgesteld. Clepkens krijgt vrijdag om 14 uur zelfs de kans om aan de hand van de videobeelden over dit incident, zijn strafmaat nog te milderen. Hopelijk wordt zijn schorsing tot 1 speeldag teruggebracht waardoor hij enkel de match op Boom zou missen en aan de eindronde kan beginnen.

* WB werkt volop aan zijn toekomst.
Er staken de afgelopen dagen hier en daar wat geruchten de kop op als zou WB niet echt tot het uiterste willen gaan in de eindronde en met de twee rode kaarten van zondagnamiddag erbij in een wedstrijd zonder belang, zullen die geruchten de komende dagen alleen maar hardnekkiger worden. Wie echter de messcherpe reactie hoorde van trainer Dirk Geeraerd op de gebruikelijke persconferentie na de wedstrijd, zal toch wel een andere mening zijn toegedaan. Overigens, vorige week kon ik uit een aantal vertrouwelijke gesprekken met beleidsbepalers, duidelijk afleiden dat WB niets aan het toeval wil overlaten om zijn kansen in de eindronde, optimaal uit te spelen. Een spelersafvaardiging zat rond de tafel met de clubleiding om te praten over een eventuele premie in geval van promotie en het moet gezegd dat WB bereid is tot een, voor zijn mogelijkheden, zware inspanning. De ploeg hoopt tevens om zijn eerste wedstrijd op verplaatsing te kunnen spelen zodat eventuele beslissende matchen op de Freethiel voor eigen trouwe aanhang worden betwist. Er zijn ook ver gevorderde onderhandelingen met spelers die, of het nu eerste of tweede klasse wordt, hun mannetje kunnen staan, maar uit respect voor de onderhandelaars en in het belang van de club, is het beter voorlopig geen namen te noemen. Vast staat in ieder geval dat er achter de schermen momenteel keihard wordt gewerkt aan de voorbereiding van volgend seizoen en zo zien we het als supporters uiteraard graag. Gelieve hierna alvast enkele data te vinden van vriendschappelijke wedstrijden die kaderen in de voorbereiding van het seizoen 2011-2012. Op te merken valt de fandag die zal doorgaan op zaterdag 6 augustus.

Voorlopig oefenprogramma (nog onvolledig dus en vatbaar voor mogelijke wijzigingen).
- Vrijdag 15 juli om 19.30 uur : VV Clinge-WB.
- Dinsdag 19 juli om 19.30 uur : WB-VW Hamme.
- Vrijdag 22 juli om 19.30 uur : St.-Antonia Brecht-WB (broers Snelders tegen mekaar)
- Dinsdag 26 juli om 19.30 uur : WB-Ronse.
- Zaterdag 30 juli om 19 uur : RC Mechelen-WB.
- Loting eindronde op maandag 2 mei.
Volgende week maandag, een dag na de laatste competitiewedstrijd op het veld van Rupel Boom, wordt geloot voor de eindronde. Dat naast WB, ook Bergen, Lommel en Eupen in de trommel zitten, is geen geheim meer, maar het gaat hem vooral over wie wanneer thuis en op verplaatsing speelt. De vermoedelijke speeldata zijn zondag 8 mei, donderdag 12 mei, zondag 15 mei, donderdag 19 mei, zondag 22 mei en donderdag 26 mei.

PVW.