StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal MATCH ZONDER BELANG..

Afgelopen weekend zijn, zowel bovenaan als voor de degradatie en de periodetitel, heel wat knopen doorgehakt. Enkel wie wil vermijden nog overuren te presteren met een aantal derdeklassers, moet dit weekend vol aan de bak en het lijstje van ploegen dat daarvoor nog in aanmerking komt, is aanzienlijk. Voor Waasland-Beveren en Rupel Boom, staat er niets meer op het spel, tenzij de eer natuurlijk. De Steenbakkers raakten vorig weekend niet voorbij hekkensluiter Doornik waardoor de match van zondag tegen WB is gedegradeerd tot een formaliteit. De bezoekers hebben wellicht zondag jl. tegen Tubeke hun lesje geleerd en nemen best een aantal titularissen in bescherming. Tevens moet gehoopt worden dat deze namiddag het Sportcomité aan de hand van videobeelden, de sanctie van 2 wedstrijden schorsing voor Clepkens, zal reduceren. Ik meen zelfs opgevangen te hebben dat er ook op clementie voor Tournut die eveneens 2 weken aan zijn broek kreeg, wordt gerekend.

Het sprookje van Rupel Boom in tweede klasse, heeft dus amper een seizoen geduurd. Vooraf was geweten dat het een lastig seizoen zou worden voor de Steenbakkers, want (en dat moeten we als voetballiefhebbers bewonderen) het Boomse bestuur deed geen onverantwoorde dingen, lees geen geld uitgeven dat er niet was. En aanvankelijk leek die tactiek nog behoorlijk goed te werken, want vooral in eigen gemeentelijk stadion was Rupel Boom een bijzonder taaie tegenstander en pakte het tamelijk wat punten. Maar op verplaatsing wilde het maar niet lukken en als er dan toch een keertje een driepunter buitenshuis in zat, lieten ze die in de blessuretijd ontglippen (herinner de late gelijkmaker van Bjorn De Wilde op de Freethiel).

Rupel Boom zal dus volgend seizoen opnieuw in derde klasse te bewonderen zijn en met een gunstige reeksindeling, zitten er heel wat leuke derby’s aan te komen zoals tegen Bornem, Temse, RC Mechelen en Sportkring Sint-Niklaas. Het voordeel van zijn zuinige transferpolitiek, wordt straks misschien hun sterk wapen, want er werden geen financiële putten gegraven tijdens het verblijf in tweede klasse zodat met een propere lei in derde kan worden gestart. Sowieso een spijtig verhaal de degradatie van Boom, want het heeft een vurig en trouw publiek en bijgevolg een plaatsje in tweede klasse.

Voor Waasland-Beveren verschijnt er zondag vermoedelijk een gelegenheidselftal tussen de lijnen, want Tournut en Clepkens zijn sowieso geschorst en Dirk Geeraerd verklapte op de persconferentie na de match tegen Tubeke, een aantal jongens uit de wind te zetten en het risico op toestanden zoals tegen Tubize, uit te sluiten. Hierdoor krijgen waarschijnlijk een aantal jongens die zullen vertrekken, de kans om zich een laatste keer te tonen in het shirt van WB en hopelijk hebben zij voldoende beroepsernst om hun nieuwe werkgever, zijn groot gelijk te bewijzen. Zou WB er belang bij hebben op die derde plaats te azen ? Concurrent Bergen mag de klus thuis tegen Roeselare proberen te klaren en is ook omwille van meer gewonnen wedstrijden, in het voordeel.

Een weekendoverzicht ga ik op deze laatste speeldag niet meer maken, maar wat gezegd van het duel tussen OHL en Lommel. Wat een thriller met ongekende publiciteit moest worden, zal nu een uitsluitend Leuvens volksfeest worden zonder enig sportief belang. Met welk een gevoel zullen die spelers van Lommel in de bus richting Leuven stappen ? Dat de Noord-Limburgers met zo’n anti-climax het seizoen moeten eindigen, is wel heel zuur voor Franky Vanderelst en zijn spelers.

Patrick Van Wesemael.