StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg PROCESSIE VAN ECHTERNACHT VOORBIJ.
Boom in stijl naar derde, WB met handrem op.
Zondagnamiddag heeft Waasland-Beveren in mineur een punt gezet achter de reguliere competitie en dit in een op meerdere vlakken bijzonder geslaagd seizoen. Het behalen van de periodetitel, de schitterende vierde plaats in de eindstand, het o.a. thuis verslaan van de top3 in de rangschikking (kampioen OHL, Lommel en Bergen kwamen inderdaad verliezen op de Freethiel) en de prima meevallende publieke belangstelling, zijn wel degelijk ferme opstekers naar volgend seizoen toe. Of dit aantrekkelijk lijstje eind mei nog wordt uitgebreid met promotie naar de Jupiler Pro League (zeg maar de kers op een al bijzonder lekkere taart), weten we dus over een paar weken. Deze namiddag om 17 uur wordt het speelschema voor de eindronde bekend en daar kijken velen met belangstelling naar uit.

Het is tijd dat die eindronde eindelijk van start kan gaan, want de afgelopen maanden waren de resultaten van WB vergelijkbaar met de processie van Echternacht. Eindigen met 2 nederlagen die werden voorafgegaan door drie overwinningen en die werden op hun beurt weer voorafgegaan door 2 verliespartijen en 4 opeenvolgende overwinningen. Kortom, wie op een keurige vierde plaats eindigt, mag zeker spreken over een regelmatig seizoen op een behoorlijk niveau, maar een langdurige reeks opeenvolgende winstpartijen zoals OHL en Lommel wel konden, zat er voor WB niet in.

De wedstrijd in Boom was niet zo slecht als de harde 4-2 eindstand laat uitschijnen. WB leek op een probleemloze overwinning af te stevenen en kon via Paulussen (prachtig doelpunt) en Bourabia, tot 0-2 uitlopen. Was de aansluitingstreffer net voor rust een keerpunt in de wedstrijd ?

Niets liet vermoeden dat WB na rust zwaar onderuit zou gaan, maar toch was het duidelijk dat de mannen van Dirk Geeraerd worstelden met het gegeven, hoe omgaan met een voorsprong en de risico’s op kaarten, blessures en nodeloze inspanningen, tot een minimum te beperken. Uiteindelijk bleek het gevaar (voor mij persoonlijk) in eigen rangen te schuilen en uit een onverwachtse hoek te komen. Winnen en verliezen doet men als groep, maar bij een tweetal doelpunten van Rupel Boom, ging Sam Vermeylen niet helemaal vrijuit. Een beetje verrassend, want ik schat de kwaliteiten van Sam hoog in en die visie weiger ik voorlopig bij te sturen. Precies daarom zijn wedstrijden zoals die van gisteren in Boom, ontzettend interessant. Sportief stond er maar weinig op het spel, maar jongens zoals Verwilligen en Vermeylen hebben ongetwijfeld een leerzame namiddag achter de rug en in 90 minuten meer opgestoken dan in 5 wedstrijden met de beloften.

De prijzen zijn dus, op de eindronde na, verdeeld. Doornik en Boom degraderen rechtstreeks naar derde klasse en daar heeft men het waarschijnlijk over een vergiftigd geschenk in plaats van een prijs. Turnhout krijgt via de nodige barragematchen met derdeklassers, kans om alsnog in tweede klasse te blijven. OHL sleepte de mooiste prijs in de wacht en kan vanaf nu beginnen werken aan volgend seizoen en dat is een voordeel ten opzichte van Waasland-Beveren, Lommel, Bergen en Eupen die de ontknoping van de eindronde moeten afwachten om aan de slag te kunnen.

Patrick Van Wesemael.