StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal SPEELTIJD IS VOORBIJ.
Met de openingswedstrijd van de eindronde in Bergen, begint voor WB komende zondag 8 mei het grote werk. Weg met de nonchalance van de tweede helft in Boom, want vanaf nu is het pure ernst. Eupen en Bergen delen de favorietenrol, WB en Lommel zijn op hun hoede en zullen als gevaarlijke outsiders, proberen het vuur aan de schenen te leggen van de favorieten.

Als WB een rol van betekenis wil vervullen in de eindronde, moet het trachten zichzelf te blijven en doen waar het sterk in “kan” zijn. Opperste concentratie, goed georganiseerd voetballen en loeren op die paar kansen die er in de loop van elke match sowieso komen. Tierlantijntjes en ander fraais staan ditmaal minder hoog op het verlanglijstje. In een minicompetitie telt uitsluitend het resultaat en de rest is meegenomen.

Het afgelopen seizoen stonden WB en Bergen (uiteraard- tweemaal tegenover mekaar en het werden even zoveel keer spektakelmatchen. Met 4 op 6 kwam WB er absoluut niet slecht uit en er zat zelfs iets meer in. Op de vierde speeldag wonnen de Waaslanders met 1-0 (doelpunt van onze peter Kristof Snelders). Het was een dik verdiende overwinning waarbij dient opgemerkt dat de bezoekers gehandicapt waren door het ontbreken van een aantal Afrikanen met continentale verplichtingen. De terugwedstrijd was een doelpuntenkermis van de bovenste plank. Jarju opende vroeg in de wedstrijd de schiettent, maar Kielo-Lezi reageerde à la minute. Van Damme zorgde voor een onverhoopte 1–2 russstand, maar de onvermijdelijke Perbet bracht vanop de stip de bordjes wederom in evenwicht. Met de 90ste minuut in aantocht joeg Kristof Snelders de WB-harten in overdrive, maar in de 97ste minuut kopte Sapina op hoekschop de 3-3 binnen.

Met de eindronde in zicht, gingen zowel Bergen als WB plots een stuk krampachtiger voetballen waardoor tot op de laatste speeldag de spanning voor de derde plaats bleef. Uiteindelijk pakte Bergen plaats 3, maar Dirk Geeraerd en Co mogen met de vierde, terugblikken op een zeer geslaagd seizoen. De eindronde kan voor de kers op de taart zorgen, maar druk is er voorlopig niet. Onder het motto : alles mag, niets moet, wil WB zijn huid duur verkopen. Indien een goed resultaat in Bergen wordt neergezet, zou de loting met daarna twee opeenvolgende thuismatchen, wel eens gunstig kunnen uitpakken. Maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar : verlies in Mons zondag, zorgt ongetwijfeld al meteen voor veel druk tegen Lommel.

Bergen, dat is sinds de winterstop FC Perbet geworden. De Fransman die in Lokeren nauwelijks aan spelen toekwam, maar voordien het mooie weer bij Tubeke maakte, heeft zijn goeie benen in Mons hervonden en produceert goals met het gemak waarmee ik in mijn beste tijd balletjes gehakt draaide. Ook middenvelder Bailleul over wie ik in het begin van het seizoen goeie berichten opving vanuit Lokeren, maakte de overstap naar Bergen, maar voor hem is het er weer thuiskomen na een Waas ommetje. Wie echter een kern heeft met verder daarin een ervaren doelman als Cédric Beerthelin en spelers zoals Brecht Verbrughe, Jamaîque Vandamme, Tom Van Imschoot, Moussa Sanogo, Zola Matumona, Tim Matthys, Siebe Blondelle, David Cardon, Mustapha Jarju en Lepicier, mag niet verbaasd zijn dat het tot de grote favorieten voor het winnen van de eindronde, wordt geteld. Beloftencoach Leemans zag vorige week de Draken met 3-0 overtuigend winnen van Roeselare en zijn rapport zal zonder twijfel een waarschuwing voor onderschatting, bevatten. Kwaliteit zat dus, maar kan coach Van Wijk ook een ploeg tussen de lijnen brengen ? Voor de competitiewedstrijd in het Charles Tondreaustadion, vreesde ik een kansloze nederlaag, maar het werd bijna een overwinning. Ook ditmaal ben ik bang dat het een kansloze missie wordt, maar zelfs wie bang is, wordt niet van klappen gespaard zodra die vallen.

Patrick Van Wesemael.