StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ibrahim Diallo vervoegt Waasland-Beveren.
Maandag raakte bekend dat Ibrahim Diallo vanaf volgend seizoen de kleuren van WB zal verdedigen. De 24-jarige linksachter van reeksgenoot Oostende, moet volgend seizoen de concurrentie aangaan met Michaël Van Hoey die blijkbaar op de hoogte was en zondagnamiddag voor alle zekerheid nog even zijn visitekaartje presenteerde door de WB-supporters een minuutje of 5 in opperste staat van euforie te brengen met de 1-2. Geen idee welke nationaliteit Diallo heeft, maar mogelijk bezit hij ook een Frans paspoort. Diallo speelde ook al een keertje in de Belgische eerste klasse bij Sporting Charleroi.

* Dirk Geeraerd toch op WB-ban in de eindronde.
Het zag er naar uit dat t2 Danny De Maesschalck de komende 5 matchen in de eindronde overuren zou moeten presteren, want omdat Dirk Geeraerd nogal loslippig was na de wedstrijd in Bergen en kritiek had op de licht toegekende strafschop voor de thuisploeg, werd hem aanvankelijk een schorsing van 5 matchen opgelegd. WB tekende verzet aan tegen deze zware sanctie en de schorsing werd prompt ongedaan gemaakt waardoor Geeraerd, te beginnen met de partij morgen tegen Eupen, gewoon lekker dicht bij Daniël Ost kan zitten, want naar verluidt moeten ze nog wat bijpraten over een aantal zaken.

* Filip De Wilde geeft aftrap tegen Eupen.
In het kader van een Fata Morgana-opdracht van WB-tv-maker Carl, wordt gepoogd om donderdagavond een clubicoon van KSK Beveren en eentje van RS Waasland, de aftrap te laten geven. Dinsdagmorgen nam ik hiervoor contact op met de Anderlechtse keeperstrainer Filip De Wilde wiens schitterende nationale en internationale carrière op de Freethiel werd gelanceerd. Filip moest geen seconde nadenken om dit aanbod te accepteren waarmee hij eens te meer zijn grote liefde voor KSK Beveren onderstreept. Opvallend toch, maar veel mensen die een grote carrière achter de rug hebben, blijven dat niveau later behouden als mens. Inderdaad, een klasbak als mens die Filip De Wilde, iemand met uitstraling en altijd perfect in balans, zowel privé als naar de buitenwereld toe. Overigens, de familie De Wilde heeft in het verleden steeds een familiale band onderhouden met KSK Beveren, zelfs toen Filip het mooie weer maakte in Anderlecht en met de nationale ploeg. Filips moeder werd veel te vroeg getroffen door een hersenbloeding, maar bleef in haar rolstoel graag meekomen met haar man André als de bestemming Beveren was.

PVW.