Op de tweede speeldag van de eindronde, vielen wederom een paar verrassingen te noteren. Meest schokkend was de 1-5 winst van Bergen op bezoek bij Lommel. De Noord-Limburgers maken hiermee het schitterend resultaat van de eerste speeldag in Eupen ongedaan, terwijl Bergen zijn promotiedrang nadrukkelijk onderstreept. Die andere door mij getipte favoriet uit Eupen, moet na het verlies in Beveren, al hopen op een 12 op 12 en heeft zelfs dan zijn lot niet meer in eigen handen.

Meer dan 5000 toeschouwers waren naar de Freethiel afgezakt en dat is voor een doordeweekse donderdagavond, niet kwaad. Die zagen een gesloten wedstrijdbegin , maar omstreeks de zevende minuut was het toch al raak. Paulussen goed door op de flank en Kielo-Lezi met de afwerking. Laurens blesseerde zich echter bij het trappen van de voorzet en moest kort nadien worden vervangen door Masureel. Lang kon Wb niet genieten van zijn voorsprong, want op de tiende minuut stonden de bordjes weer in evenwicht (doelpunt Chavaria). Prsoonlijk vreesde ik voor een lastig wedstrijdvervolg, maar nog voor de rust viel de match in een definitieve plooi. Eerst wederom Kielo-Lezi en daarna Bourabia op strafschop, brachten de ruststand op 3-1. Hiermee werd WB beloond voor een niet onaardige eerste helft, maar anderzijds moet gezegd dat bijna elke aanval een doelpunt opleverde. Meest vervelende vaststelling met de rust in zicht, was een hinkende Kielo-Lezi die helaas niet meer verscheen aan het begin van het tweede bedrijf en werd vervangen door Sampil.

Was het onder druk van Eupen dat met een 3-1 achterstand genoodzaakt was alles op alles te zetten, of was het WB dat met 2 geblesseerden en een 3-1 voorsprong, onbewust een beetje gas terugnam, feit was dat de bezoekers het betere van het spel hadden en een technisch meesterschap demonstreerden wat resulteerde in enkel wat halve en een paar hele kansen, maar met een betrouwbaar sluitstuk als Clepkens in doel, raken de meeste supporters niet snel meer in paniek. Toch zou het nog spannend worden, want een kwartier voor tijd vergreep Lardenoit zich aan een Eupense speler en ref Geldhof kende een terechte strafschop toe die door alweer Chavaria feilloos werd benut. Een zenuwslopend slotkwartier was in de maak en daarin werd een door krampen gevelde Tournut, vervangen door de werderoptredende Bjorn De Wilde. Clepkens verhinderde knap de 3-3, maar in de blessuretijd werd De Wilde foutief gestuit door keeper Werner en mocht onze peter Kristof Snelders, het lot van Eupen definitief bezegelen (4-2). WB-Eupen was geen onvergetelijke partij, maar wel een kijkstuk dat voortdurend boeide, 6 goals in petto had en tevens de nodige pittige duels opleverde.

Door deze zege, belooft de wedstrijd van zondag tegen Lommel, een volgende kaskraker te worden. Meedoen en zijn rol als gevaarlijke outsider zo goed als mogelijk vervullen, die opdracht lijkt mij nu al geslaagd. Maar niet verliezen, vlot scoren en punten pakken, dat smaakt naar meer. Tot nu toe is WB dodelijk efficiënt geweest, maar de spelers spelen op de toppen van hun tenen en de minste verzwakking zou de situatie drastisch kunnen omkeren. Gelukkig is de kern tamelijk ruim waardoor iemand als Sampil die een heel seizoen nauwelijks heeft gespeeld, in de eindronde nog aan de bak moet. Het klassement na 2 speeldagen, voorspelt een boeiend verloop en leuk aan zo’n minicompetitie is dat na elke speeldag,de beslissingen definitiever worden.