kskb Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN DEN BELLY’S


* In memoriam : Jan Van Battel overleden.
Ik vernam vanmorgen het onverwachtse overlijden van Jan Van Battel. Jan was al enkele jaren geen lid meer van onze supportersclub, maar was dat in een wat verder verleden geruimere tijd. Van Bat zoals hij onder de vrienden werd genoemd, sympathiseerde met KSK Beveren en onze supportersclub eerder toevallig. Vele jaren geleden was Jan even werkloos en stelde ik hem voor een sollicitatie te wagen bij de Firma Structaplan in Melsele. Dit familiebedrijf werd geleid door Marcel Relaes en die naam zal bij de wat oudere supporters van SK Beveren zeker een belletje doen rinkelen. Marcel was ondervoorzitter van KSK Beveren en leidde zowel zijn bedrijf als onze club, met ijzeren hand. Het sollicitatiegesprek resulteerde uiteindelijk in een tewerkstelling en Jan deed de job, ondanks het feit dat Marcel Relaes een veeleisende werkgever was, ontzettend graag en vooral ook met veel stielkennis. Jan was iemand die leefde voor zijn job en op geen extra uur presteren, keek.

Jan was een man van het verenigingsleven en trok meerdere jaren de kar van De Watertoren. Dat deed hij met ongelooflijk veel passie omdat het een hechte vriendenkring was. Een aantal jaren geleden was Jan ernstig ziek en ging hij door een diep dal. Maar met behulp van zijn gezin en de nodige therapeutische begeleiding, slaagde hij er in zijn revalidatieproces op een bewonderenswaardige wijze te voltooien. Afgelopen weken werd Jan opnieuw ziek, maar op het eerste zicht leek dat niet alarmerend, want hij kwam tijdens zijn hospitalisatie zelfs onze voorzitter een kamerbezoekje brengen. Jan was ondertussen een weekje thuis en vandaar het toch voor mij en wellicht vele anderen, dit onverwachtse overlijden. Jan laat een vrouw, een dochter Siggi en een zoon Nico achter. Namens de KSK Beverenfamilie in Klein-Brabant, hou ik er aan Jans echtgenote en zoon Nico ontzettend veel sterkte toe te wensen tijdens het rouwproces.

* Lokaalhouders de gast op de Freethiel.
Jo en Sonia kunnen door beroepsomstandigheden slechts zelden een thuiswedstrijd van Waasland-Beveren bijwonen, maar gisteren was het meteen goed prijs. Jo en Sonia kwamen op hun sluitingsdag WB aanmoedigen in de confrontatie met Eupen en dat was goed gegokt, of moet ik zeggen dat ze hun momenten weten te kiezen. Onze lokaalhouders zagen WB met 4-2 aan het langste eind trekken. En wat mij een vorige keer met dit koppel is opgevallen : Jo en Sonia kennen ongelooflijk veel mensen. Ditmaal mochten ze rekenen op de belangstelling van vader Sam Vermeylen. Sam heeft immers in Lierse nog samen gevoetbald met Bram, de zoon van Jo en Sonia. En ja, geluksbrengers mogen al eens vaker meekomen ! En nu maar duimen dat Yves het koppel veilig en wel thuis heeft afgeleverd.

PVW