StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BLIJVEN MEEDOEN = WINNEN.
Het is zoals in bijna elke competitie : hoe verder men geraakt, des te pijnlijker het is om te moeten afhaken. Zondagnamiddag loopt de Freethiel ongetwijfeld opnieuw gezellig vol wanneer Lommel onze volgende tegenstander is en als WB zijn kansen op de fel begeerde promotie wil vrijwaren, moet het in principe zijn thuiswedstrijden winnen, dus ook tegen Lommel United. Tegen Eupen heeft men dat voornemen alvast met brio waargemaakt, maar in de sport is er nooit lang tijd om na te genieten en dus moeten morgen de mouwen weer flink worden opgestroopt.

Ons bestuurslid Yves stuurde mij een smsje met een schitterend scenario waarbij WB straks aan een draw op de Freethiel tegen Bergen, voldoende heeft om de eindronde te winnen en dus zelfs een verliesbeurt op de laatste speeldag in Eupen, geen kwaad kan. In dat geval moet WB gaan voor 6 op 6 tegen Lommel en tevens hopen dat Eupen 4 op 6 haalt tegen Bergen. Laat er ons voor duimen Yves dat dromen geen bedrog zijn, maar ik vrees dat de realiteit er een stuk anders zal uitzien.

Dat Waasland-Beveren op eigen goed gevulde Freethiel een te duchten tegenstander is, werd vooral in de toppers van het voorbije seizoen en afgelopen donderdag tegen Eupen, meermaals bewezen. En alhoewel men best van eigen sterkte kan uitgaan en zich niet te veel focussen op de tegenstander, zit voetbal nu eenmaal zo in mekaar dat er onvermijdelijk een tweede elftal op het veld staat waarvan het meestal onmogelijk is vooraf juist in te schatten hoe dat zal reageren op en in bepaalde situaties. In dat geval is zeker Lommel United. De ploeg stuntte flink op de eerste speeldag van de eindronde in Eupen (1-4), maar leverde donderdag jl. een anti-stunt door aan de Gestelsedijk met 1-5 tegen Bergen in het zand te bijten. Nu acteerde Bergen tegen WB vorige zondag ook al op eersteklasseniveau, maar 1-5 onderuit gaan thuis tegen Bergen, is wel heel zwaar. Lommel heeft dus al een superfijne en een bijzonder negatieve ervaring achter de rug en het is vrij moeilijk in te schatten wat het ditmaal in petto heeft.

Waasland-Beveren heeft, zoals het er nu naar uitziet, perfect gepiekt naar dit competitiestaartje en zit op schema voor iets heel moois. In competitieverband greep het Lommel meteen naar de keel, kwam op voorsprong en kon die met bekwaamheid verder uitdiepen tot 4-1. Toch herinner ik mij dat er in die wedstrijd momenten waren waarin de bezoekers met wat meeval, een cruciale fase in hun voordeel konden beslissen en het resultaat er dan heel anders had uitgezien. Kortom, het leidt weinig twijfel dat dit een open wedstrijd wordt, want geen van beide ploegen is gebaat bij een gelijkspel. Maar de wedstrijd tegen Eupen heeft krachten en manschappen gekost. Paulussen en Kielo-Lezi hielden het respectievelijk 19 en 45 minuten vol en veel zal afhangen van wie Dirk Geeraerd morgennamiddag kan recupereren. Paulussen was de voorbije weken op hoog niveau bezig en Kielo-Lezi werd in Bergen geprikkeld met een beurt bankzitten en Geeraerd toonde tegen Eupen het nut hiervan aan. Afspraak zondagnamiddag om 15 uur op de Freethiel voor een hopelijk potje hartverwarmend voetbal. Nakaarten tussen pot en pint en lekkere hapjes is voor na de wedstrijd in het Themacafé.

Patrick Van Wesemael.