StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal IS WINNEN IN LOMMEL DE ENIGE OPTIE ?
Donderdagavond reist zonder twijfel een grote meute supporters van Waasland-Beveren naar Lommel om er hopelijk getuige te zijn van een volgend hoofdstuk in de succesroman die de fusieclub in haar eerste levensjaar, aan het schrijven is. Het wordt misschien wel een sleutelwedstrijd, want als WB deze match tot een goed eind zou brengen, blijft het sowieso mee aan kop en mag het op de Freethiel waar het vooral in topwedstrijden ijzersterk voor de dag komt, aanstaande zondag 22 mei proberen de kroon op het werk te zetten tegen Bergen. Niet met volle zin, ga ik er gemakkelijkheidshalve maar van uit dat de Draken weinig weerstand van de Eupense Panda’s zullen ondervinden, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en misschien stelt Daniël Ost wel wat jonge beloftevolle gasten op die, in tegenstelling met het over aanbod aan buitenlandse niet-clubgebonden spelers, bereid zijn nog eens diep te gaan. Vraag is voor wie ze het zouden doen, want hun huidige trainer Ost zit volgend seizoen waarschijnlijk op een andere bank. Nu ja, er bestaat altijd nog zoiets als zijn sportieve plichten vervullen, maar veel beter is van de eigen mogelijkheden uit te gaan en maar niet te veel rekenen op wat anderen in ons voordeel kunnen doen.

Lommel-WB, dat wordt een linke partij. De Noord-Limburgers dreigen voor de tweede keer op korte tijd naast een ticket eerste klasse te grijpen en alhoewel men de boot altijd wat heeft afgehouden als zou promotie geen must zijn, het zal ongetwijfeld pijn doen indien het donderdagavond definitief wordt uitgeteld door WB. Maar zover is het lang niet. Franky Vanderelst was in zijn actieve voetbalcarrière een vechter pur sang en heeft daarmee een goed gevulde prijzenkast bijeengevoetbald. Die ingesteldheid zal hij zeker voor een stuk hebben proberen overdragen op zijn spelersgroep, want talent hebben is handig, maar doorzettingsvermogen is minstens even belangrijk.

En talent is er absoluut voor handen in Lommel. Wie afgelopen zondag de naar Standard vercaste Guy Dufour zag heersen op het Lommelse middenveld, zal dat graag beamen. Aanvallende weelde is er eveneens, maar (en ook dat heeft de wedstrijd van zondag jl. enigszins aan het licht gebracht) de scherpte is bij een aantal spelers wat zoek. Logisch, want waar WB na het behalen van de eerste periodetitel (en ik druk mij wat overdreven uit) op zijn lauweren kon rusten, moest Lommel week na week, vol aan de bak om zijn eerste plaats veilig te stellen. Het zou dus kunnen, maar dat is louter theorie, dat WB net iets frisser zit momenteel, maar dit soort gissingen vooraf worden soms binnen de paar minuten aan flarden geschoten (remember de vroege openingsgoal van Tim Matthys in Bergen).

En Waasland-Beveren, dat hoopt wellicht het trio Tournut, Kielo-Lezi en Paulussen, geheel of gedeeltelijk te recupereren. Het legde een behoorlijke partij op de mat, won verdiend en is zonder tegenstand de kampioen van de efficiëntie. Zal het ook donderdag aan de Gestelsedijk door datzelfde opportunisme worden gediend ? Feit is dat de wedstrijd van zondag tegen Bergen, ongeacht het resultaat in Lommel, zich als dé match van het jaar aankondigt en wat dit in het post-fusiejaar betekent, zal mij ontzettend benieuwen.

Patrick Van Wesemael.