StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verhoeven van Wezet naar Waasland-Beveren.
Een aantal media melden vandaag, en bij de club worden die berichten niet ontkend, dat Vicenzo Verhoeven volgend seizoen voor WB zal spelen. De middentwintiger maakte als jonge gast furore in de vuurlijn bij GBA, maar kon nooit langdurig een basisplaats afdwingen. Via Hamme kwam hij bij Wezet terecht en vanaf volgend seizoen dus op de Freethiel. Ook bij zijn laatste werkgever Visé, was Vicenzo geen vaste keuze, maar daar had hij o.a. af te rekenen met de zware concurrentie van de broertjes Legros. Verhoeven is een pocketspits met onmiskenbaar een neus voor goals en een prima traptechniek. Hij was de boezemvriend van de verongelukte François Sterchele en woont nu nog steeds enkele dagen per week in bij de mama van François. Na Augusto Da Silva (Turnhout) en Diallo (Oostende), is Vicenzo de derde nieuwkomer bij Waasland-Beveren en ook hij is niet meteen de speler waarop de supporters zitten te wachten, maar als aanvulling (niet opvulling) van de kern voor volgend seizoen, kan hij ongetwijfeld nuttige diensten bewijzen aan WB. Verhoeven, afkomstig uit Aartselaar, scoorde het voorbije seizoen 4 doelpunten, het seizoen voordien bij Hamme vond hij 15 keer de weg naar doel (niet de gemeente natuurlijk).

In de marge van dit bericht ving ik nog op dat WB en Julien Tournuut hun samenwerking hebben stopgezet. De Fransman was van mening dat hij onvoldoende speelkansen kreeg en zag een langer verblijf op de Freethiel niet zitten. Eerder werd een vergelijkbare regeling getroffen met Harrie Gommans. Leuk nieuws is alvast dat Laurens Paulussen en Waasland-Beveren overeenstemming bereikten nog een jaartje langer samen in zee te gaan. Leuk, want Laurens kende bij de fusieclub een lange aanpassingsperiode, maar de voorbije weken is hij bijzonder goed bezig. Afgelopen zondag in de thriller tegen Bergen, maakte hij na rust een sterke invalsbeurt. De in het wedstrijdverslag door mij gisteren nog zo bewierookte Guy Veldeman, gaat vanaf volgend seizoen proberen de gunsten van Temse-coach Robby Buyens, te veroveren. Daarheen op weg was ook Enzo Neve, maar hij koos uiteindelijk voor Sportkring Sint-Niklaas. Kortom, er beweegt wel wat in de kern van WB.

* Komt er een volksverhuizing vanuit het Waasland naar de Oostkantons ?
De directie van Waasland-Beveren heeft het hart op de juiste plaats. Als dank voor de geweldige steun van de supporters het afgelopen seizoen, heeft het voor de belangrijke uitwedstrijd van aanstaande donderdag 26 mei in Eupen, 15 autocars gratis gereserveerd. Dit schitterend gebaar oogst blijkbaar veel bijval, want maandagavond waren er via het secretariaat van WB al 800 zitplaatsen (het vak van de bezoekers biedt 3000 zitplaatsen, geen staanplaatsen), verkocht.

PVW.