StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Loketten in Tubeke gesloten.
Wie nog geen inkomkaartje heeft voor de match van zondagnamiddag in Tubeke met als hoofdrolspelers Waasland-Beveren en Bergen, doet er goed aan vandaag voor 21 uur een bezoekje aan het secretariaat van WB te brengen. De loketten morgen in Tubeke zijn immers gesloten. Heb je dus ergens een plaatsje gereserveerd op een gratis bus, maar ben je nog niet in het bezit van een ticket, ga er snel eentje halen, want anders kom je er niet in.

* 27 WB-bussen naar Tubeke.
In Tubize dromen ze er al jaren van : een vol stadion. Wel, de meeste dromen zijn bedrog, maar deze droom is realiteit. Spijtig voor Tubeke is het morgen enkel op organisatorisch vlak betrokken bij deze testmatch en niet sportief. Zaterdagvoormiddag waren de 27 gratis geboekte bussen door de directie van Waasland-Beveren, voorzet. Dat wordt een leuk sfeertje als je het mij vraagt ! Bij deze nogmaals een dikke merci voor onze directie.

* Duel Clepkens-Perbet om van te smullen.
Er lopen heel wat schitterende spelers rond in tweede klasse die met wat crediet/aanpassingstijd, gerust een stapje hoger mee kunnen. Morgen in Tubeke staan minstens 2 zulke spelers tegenover mekaar. De ene heeft al eens van eerste klasse mogen proeven, maar het bleef bij proeven. De andere heeft al eens enkele eersteklassers voorgeschoteld gekregen en die klus werd geklaard alsof het dagelijkse kost was. We hebben het hier uiteraard over Michaël Clepkens en Jérémy Perbet.

Clepkens heeft zich dit seizoen week na week in de kijker gespeeld en wil wat graag met WB de uitdaging op het hoogste niveau in België, aangaan. De stap van de kelder in derde met Rc Mechelen naar top tweede met Waasland-Beveren, heeft hij moeiteloos gezet. Meer zelfs, de belangstelling voor onze doelman is dermate dat WB riskeert zijn betrouwbare sluitpost kwijt te geraken indien de promotie niet wordt gerealiseerd. Alleen al daarom moeten we hopen dat onze jongens morgen stunten, want Michaël is niet enkel een fantastische keeper die zeker nog kan doorgroeien, het is tevens iemand met een schitterende mentaliteit.

Zondagnamiddag zal Clepkens op zijn hoede moeten zijn voor de grillige Jérémy Perbet. De Franse spits scoort werkelijk met zijn ogen toe en kent het terrein van Tubeke alsof het zijn binnenzak is. Hij voetbalde er 2 seizoenen in de periode dat Tubeke in eerste klasse speelde en deed dat voortreffelijk. Hij scoorde in die 2 seizoenen liefst 25 keer op het hoogste niveau. Eerder was Jérémy al een jaartje actief bij Sporting Charleroi, maar daar bleef zijn productie beperkt tot 6 doelpunten. Bij Lokeren had Perbet een driejarig contract versierd, maar aan de winterstop besloten beide partijen er mee op te houden. Perbet koos voor Bergen en maakte er in een half seizoen + eindronde +- 25 goals en dat mag best sensationeel worden genoemd. Ik ben er van overtuigd dat Perbet wanneer hij voldoende kansen krijgt bij een eersteklasser die net iets meer geduld heeft dan Lokeren, jaarlijks zijn 15 goals in de netten legt. Kortom, een prijsschutter van het zuiverste gehalte die elke trainer in zijn elftal wil hebben, want met een vlot scorende spits is het zoveel gemakkelijker voetballen.

PVW.