StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moeder Freddy Buyl overleden.
Dinsdag vernam ik het overlijden van Mevrouw Marie De Bruyn. Deze naam zal jullie op het eerste zicht niet zoveel zeggen, maar als ik er bij vertel dat het de moeder is van onze gewezen voorstopper Freddy Buyl, gaan ongetwijfeld heel wat lampjes branden. De sympathieke en immer goedlachse Freddy Buyl, was vele jaren rots in de ijzersterke defensie van het kampioenenelftal met de ondertussen ook al betreurde Paul Van Genechten, Marc Baecke op links en Eddy Jaspers op rechts. Marie De Bruyn is er 91 geworden en wordt aanstaande zaterdag 4 juni om 10 uur begraven in de St.-Evangelistkerk op Gaverland. Marie haar zus die nog in leven is, is de moeder van drievoudig Gouden Schoenwinnaar Wilfried Van Moer.
Langs deze weg hou ik eraan de familie Buyl-De Bruyn ons oprechte medeleven te betuigen bij het verwerken van dit verlies.

* Vier oefenwedstrijden op de Freethiel liggen vast.
Maandag vertrok het merendeel van de WB-spelerskern op een welverdiende vakantie. Ondertussen wordt niet enkel keihard gewerkt aan de sportieve uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen, ook het oefenprogramma krijgt stilaan gestalte. Volgende thuiswedstrijden liggen vast :

* Woensdag 13 juli om 19.30 uur : WB – STVV.
* Dinsdag 19 juli om 19.30 uur : WB – VW Hamme.
* Zaterdag 23 juli om 18 uur : WB – Fortuna Sittard.
* Dinsdag 26 juli om 19.30 uur : WB – Ronse.


De trainingen worden hervat op zondag 10 juli, de fotosessie is voorzien een week later op zondag 17 juli zodat het nodige fotomateriaal beschikbaar is op de fandag van zaterdag 6 augustus.

* Onana komt, Bou-Sfia blijft, De Wilde, Sampil en Jelicic mogen vertrekken.
Het is een komen en gaan van spelers op de Freethiel dezer dagen. Recentste nieuwkomer is Hervé Ndjana Onana. De 24-jarige Kameroener speelde al eens 2 seizoenen in het Waasland bij RSW en deed dat zo goed, dat hij een transfer naar eersteklasser Sint-Truiden kon versieren. Onana die in zijn RSW-periode vriend aan huis was bij voorzitter Melchior Roosens, scoorde in zijn eerste seizoen op Puyenbeke 11 goals, het jaar daarna voerde hij zijn totaal op tot 26 rozen. Met 37 goals in 2 seizoenen, is men al vlug grof wild op de transfermarkt en dat leverde hem een mooie overgang en RS Waasland veel centen op. Bij STVV kwam Onana terecht bij een ploeg die kampioen was geworden in tweede en omdat de basis van dit elftal het vertrouwen van trainer Guido Brepoels genoot om in eerste te starten, kwam Hervé weinig aan spelen toe en dat is, vooral voor een spits, rampzalig. In anderhalf seizoen STVV vond Onana slechts driemaal de weg naar de netten waardoor beide partijen besloten aan de winterstop uit mekaar te gaan. Paralimni Iin Cyprus werd de nieuwe bestemming, maar afgaande op wat in de kranten gestaan heeft, was dat evenmin een geslaagd avontuur. Geen idee in welke toestand we straks op 10 juli Onana aan het begin van de trainingen mogen verwachten, maar wanneer Hervé vanaf het begin kan meetrainen en van blessures gespaard blijft, heeft WB er een potentiële goalgetter bij.
Iemand die over blessureleed een boek kan schrijven, is Anouar Bou-Sfia. Hij vertoefde dit seizoen vaker in de lappenmand dan hij fit was, maar zonder matchritme in de benen, speelde hij het klaar in Eupen een dijk van een wedstrijd af te leveren. En omdat het WB-huis als geen ander weet wat het heeft aan een fitte Bou-Sfia, werd zijn verbintenis met een jaar verlengd.
De Wilde, Sampil en Jelicic mogen om uiteenlopende redenen dan weer naar een andere werkgever uitkijken. Met Bourabia die einde contract is, zat men dinsdagnamiddag rond de tafel. Hij kon zich in de eindronde met enkele schitterende vrijschoppen in de kijker spelen en wil voorlopig nog even de boot afhouden om te zien of er iets interessants tussen de aanbiedingen zit. Waasland-Beveren heeft zich inmiddels met 5 spelers versterkt (Augusto Da Silva, Diallo, Verhoeven, Seoudi en Onana) en is nog op zoek naar een drietal spelers of meer in geval natuurlijk jongens zouden vertrekken die nog een overeenkomst hebben zoals bv. Clepkens.

PVW.