StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bourabia wordt Draak.
Aan hem zal het missen van de promotie alvast niet gelegen hebben, want hij was misschien wel de uitblinker in de eindronde bij WB. Vandaag raakte bekend dat Rachid Bourabia de overstap maakt van de Freethiel naar het Charles Tondreaustadion in Bergen. De 26-jarige Marokkaan is zeker een speler met ruime mogelijkheden die over de potentie beschikt om in eerste klasse mee te kunnen, maar de waarheid gebiedt om te zeggen dat hij dan een pak regelmatiger zal moeten zijn. Rachid was in Boussu Dour met 3 goals de bezieler van de eerste periodetitel, maar viel, mede door ernstige interesse vanuit Marokko, ver terug de daaropvolgende maanden. Pas toen die transfer was fout gelopen, kon hij zich geleidelijk herpakken met het bekende resultaat in de eindronde als gevolg. De topschutter van WB is technisch bijzonder onderlegd en kan vooral op stilstaande fases het verschil maken/afdwingen. In Bergen echter zal het rijtje schuiven worden bij vrijschoppen, want met Tim Matthys en Matumona, heeft de club nog een paar specialisten van het zuiverste gehalte in huis. Toen hij vanop Puyenbeke op de Freethiel arriveerde, heb ik mij wel eens afgevraagd, hoe is het mogelijk dat zo’n goeie voetballer zolang onopgemerkt in tweede klasse kan rondtoeren, maar later snapte ik waarom. Eigenlijk is ook Jean-Maul Kielo-Lezi een vergelijkbare speler. Klasse te koop en een voetballer waarvoor de liefhebbers graag wat Euro’s willen neertellen, maar te vaak een momentenvoetballer. Uiteraard zijn hun flitsen dikwijls beslissend, maar even zoveel keer vergeten zulke spelers dat er nog ploegmaten die soms beter geplaatst zijn, op het veld staan. Precies daarom is het voor een trainer altijd wat wikken en wegen om die jongens op te stellen. Kielo-Lezi bv. bakte er in de testmatch in Tubeke niets van, maar toch is het iemand waarvan je altijd denkt/hoopt dat die beslissende ingeving er zit aan te komen. Als die echter uitblijft, is de trainer meestal de pineut. Of Bourabia qua snelheid in eerste meekan zal de toekomst moeten uitwijzen, maar we wensen Rachid alvast veel succes toe bij zijn nieuwe vereniging en langs deze weg hou ik er aan hem te bedanken voor enkele onvergetelijk mooie momenten dit seizoen.

*FCN Sportkring Sint-Niklaas vervoegt WB.
Hij heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken, maar Guido Van Lijsebetten heeft eindelijk zijn promotie naar tweede klasse vast en daar wil ik hem graag van harte mee feliciteren, want dit is het resultaat van een niet al te grote groep keiharde werkers onder commando van de industriële drukkersbaas Guido Van Lijsebetten. FCN had zondagnamiddag voldoende aan een gelijkspel tegen Woluwe-Zaventem nadat het vorige week op verplaatsing met – had gewonnen. Het werd gisteren 1-1 waardoor FCN volgend seizoen reeksgenoot van Waasland-Beveren wordt. Dat beloven alvast twee bijzonder pittige duels te worden, want in het verleden toen RS Waasland en Nieuwkerken in derde klasse uitkwamen, sprongen in de onderlinge duels de vonken er vaak van af. Naast FCN levert derde klasse overigens nog een prachtige tegenstander en dito affiche op, want Eendracht Aalst op bezoek krijgen, dat is altijd een avondje carnaval.

Vooral de laatste jaren maakten heel wat spelers van KSK Beveren de overstap naar Nieuwkerken. Het is een ploeg die altijd ambitie heeft uitgestraald en een publiek geheim dat er niet slecht wordt betaald. Het lijstje is te lang om hier op te sommen, maar recent hebben Yannick Aerts, Lee-Roy De Keersmaecker en David Van Hoyweghen de stap van de Freethiel naar de Meesterstraat, gezet. David Van Hoyweghen zal, als de informatie waarover ik beschik, volgend seizoen de derby niet spelen, want hij tekende een paar weken geleden voor het Nederlandse Hoek. Alvast een dikke proficiat voor de hele entourage van FCN Sportkring Sint-Niklaas met het behalen van de promotie.

PVW.