StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Graag andere container.
Vreemde vaststelling, maar wel positief bedoeld. De clubleiding van Waasland-beveren die, bij gebrek aan interesse van Beverse bestuursverantwoordelijkheid, hoofdzakelijk bestaat uit mensen van het vroegere RS Waasland, werden in het verleden vaak geroemd voor hun uitstekende transferpolitiek (zie recent nog Clepkens en Paulussen).
Precies daarom is het op zijn zachtst gezegd nogal merkwaardig dat een viertal spelers (misschien vergeet ik er nog eentje) die pas in de loop van het seizoen aan de selectie werden toegevoegd, inmiddels weer (vaak met onderlinge toestemming) de club hebben verlaten. Gommans, Tournut, Goessens en Danquah zijn in dat geval en zelfs al zouden deze spelers aan de club geen grote bedragen hebben gekost, als het kostenplaatje was gebruikt voor bv. maar 2 spelers in plaats van 4, maar dan wel met wat meer inhoud, had WB zeer waarschijnlijk NOG hogere ogen gegooid. Natuurlijk is dit koffiedikkijken, maar ik keek er wel even van op. Maar in tegenstelling tot wat met dit soort spelers in een recent verleden bij KSK Beveren gebeurde (Lacroix, Olguin, Kokot, D’Haemers en gelukkig vond Collen zelf elders onderdak), bleven die gasten toen wel langere tijd poen scheppen op de Freethiel omdat men ze zelfs niet aan de straatstenen kwijt raakte met uiteindelijk de bekende negatieve financiële consequenties, tot gevolg.
Dat bepaalde spelers aantrekken soms risico’s inhoudt, is in het voetbal schering en inslag en kan ook wel eens gunstig uitpakken, maar het grote verschil is dat de directie van WB zulke duidelijke signalen geeft aan betreffende spelers, dat zij precies weten wat hun te wachten staat en dat is meestal koffers pakken en weg wezen wat al bij al voor de betrokken partijen, veruit de beste optie is.

PVW.