StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Prijzen abonnementen en dranken opgetrokken.
De economie mag zich dan wel geleidelijk aan het herstellen zijn wat op termijn ongetwijfeld hoopgevend is, op korte termijn worden we nog bijna dagelijks geconfronteerd met de gevolgen die deze crisis heeft veroorzaakt. Dat de abonnementsprijzen na een schitterende campagne 2010-2011 gemiddeld met een Euro of 20 zijn gestegen, is gezien de ambitie die de club uitstraalt vor komend seizoen, geen grote verrassing en heeft wellicht geen economische achtergrond.

Dat de prijzen in het Themacafé en uiteraard ook aan de overkant, al meteen vanaf het eerste vriendschappelijk potje voetbal, met 10 cent voor de gewone dranken en 20 cent voor de zwaardere dranken + cava en wijn, worden verhoogd, heeft wel een oorzakelijk verband met de levensduurte. En zoals alle goede zakenmannen het zouden verwoorden, klinkt het ook bij de horecaverantwoordelijke van WB : “we konden er ditmaal niet omheen, want er werden in het verleden al een tweetal prijsverhogingen, NIET toegepast. En om eerlijk te zijn, ik zal er vermoedelijk gene minder drinken, want in het Themacafé is daar absoluut geen aanleiding toe. Prima service, lekker sfeertje en na de wedstrijd (voor wie wat langer blijft) gefrituurde hapjes. Vandaag eens geen goed-nieuws-show, maar de supporters correct informeren is hetgeen waar we moeten naar streven en daarenboven moesten we in het verleden dit soort berichten nog eens verwerken bovenop een pak sportieve en organisatorische miserie.

*Voorzitters met veel geld, ze blijven onvoorspelbaar.
Het is misschien niet gepast om als supporter van een tweedeklasser, uitspraken te doen over wat er zich afspeelt in de Belgische topklasse, maar het hele verhaal rond Duchatelet en Standard, laat een uitzondering wel toe denk ik. Er vallen in het voetbalwereldje wel eens vaker donderslagen waar te nemen, maar die met een inslag waarvan de intensiteit zo hoog is als die van gisteren, zijn toch zeer uitzonderlijk. Nu ben ik de eerste om een grenzeloos respect te hebben voor mensen die door verstandig zaken doen en hard werken, kapitaal konden opbouwen, maar laat me toe hierbij enkele bescheiden bedenkingen te formuleren. Indien Roland Duchatelet bij STVV niet verder was gekomen dan bestuurslid van het zevende knoopsgat en men hem daar had opgezadeld met het gevoel dat hij enkel interessant was als melkkoe, zou ik zijn beslissing van gisteren nog enigszins kunne begrijpen. Maar de minzame Duchatelet was voorzitter en man met aanzien bij STVV die de club in meerdere organen vertegenwoordigde. Nooit heeft hij naar de buitenwereld de indruk gegeven een dictator te zijn, maar hij had wel de touwtjes stevig in handen op Staaien. Nu zou het van slecht beleid getuigen om als preses met een dikke portemonnee, kwistig geld uit te geven aan spelers, maar zoals ik het nu zie moet deze man toch op financieel vlak in staat zijn geweest om het vuur aan de Genkse schenen te leggen. En natuurlijk is Standard momenteel een commercieel interessanter product met tal van goeie spelers en voorronde Champions League op zak, maar uit betere tijden van weleer herinner ik mij een kolkend Staaien waar menig tegenstander met knikkende knieën naartoe ging en vaak met lege handen van een kale reis terugkeerde. Dat zo pas een uitdaging geweest zijn meneer Duchatelet om deze waanzinnige tijden voor de supporters te laten herbeleven. Ik vond overigens zijn uitspraak “misschien is het tijd voor een sportief meer competente voorzitter bij STVV”, een cynisch ondertoontje hebben, want als men er nu van uitgaat dat hij zich goed wil laten omringen op Sclessin, kon hij dat in principe ook doen bij de Kanaries. Eigenlijk vind ik dit verhaal, weliswaar op een ander niveau, iets hebben van wat Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht al een aantal jaren probeert te realiseren. Al jaren ontevreden over de samenwerking met het Lokerse stadsbestuur, deed hij eerst een bod op GBA en later op KSK Beveren en dat terwijl destijds zijn eigen speeltje Lokeren, op een boogscheut van Europees voetbal stond. Doe dan toch gewoon een drietal doelgerichte aankopen die inderdaad geld zullen kosten en de aansluiting met de top is verzekerd, dacht ik vaak bij mezelf. Twee seizoenen geleden, toen Lokeren in een veel minder gunstige positie zat en het behoud aan Westerlo had te danken, was de maat voor Lambrecht vol. Hij haalde een geweldige trainer binnen en deed niet eens zo’n zotte transfers, maar hij werd hiervoor wel beloond met een plaatsje in play-off 1.

PVW.