StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Veel belangstelling voor eerste training WB.
Gisteren verzamelde de troepen van Dirk Geeraerd voor de eerste training van het seizoen 2011-2012. Heel wat belangstellenden hadden de weg naar een bijveld van de Freethiel gevonden en volgden met de nodige interesse het verloop van de eerste oefenstonde. Alle nieuwkomers waren van de partij en ook een drietal testspelers deden hun uiterste best om hun meest opvallende beentje voor te zetten.

Ondanks het feit dat de hele entourage rond Waasland-Beveren hoopt dat de club ook dit seizoen een rol van betekenis zal spelen in het kampioenschap, heerste er zondagvoormiddag een bijzonder ontspannen sfeertje op en rond het oefenveld. Voorzitter Melchior Roosens arriveerde pas halverwege de training omdat hij zelf eerst al een 80 kilometer fietsen achter de rug had om de eigen conditie scherper te stellen. Overigens, toen ik het afsluitende onderling partijtje kort voor tijd verliet, stond het enige doelpunt dat tot dan toe werd gescoord, op naam van nieuwkomer Mike De Silva. Leuk weetje is dat jeugdspeler Wannes Van Doren vanaf dit seizoen na Clepkens en Vermeylen, derde doelman wordt en dus opvolger van Mauroo Janssens die de club heeft verlaten.

De eerste van 5 weken voorbereiding is dus gestart. Regelmatig zal tweemaal per dag worden getraind. De meest intense periode situeert zich vermoedelijk in week 2 en 3, maar in week 1, 4 en 5 zullen de van 2 tot 2,5 uur durende trainingen, allesbehalve een gezondheidswandeling zijn.

Woensdag aanstaande 13 juli om 19.30 uur staat de eerste oefenpot op het programma en het is al meteen een interessante affiche. Het STVV van Guido Brepoels is de gast op de Freethiel. Het is wellicht de bedoeling dat WB deze wedstrijd aanvangt met zoveel mogelijk spelers die het voorbije succesvol seizoen kleur hebben gegeven om stapsgewijs de nieuwkomers in te brengen/voorstellen. En wat betreft de testers, alhoewel hun namen te vinden zijn in een aantal kranten, zal ik uit respect voor de mensen die trachten in alle discretie de belangen van onze club te dienen, mij voorlopig op de vlakte te houden. Zondag raakte alvast bekend dat Ibou Sawaneh volgend seizoen de kleuren van Bergen verdedigt en dat was een speler op wie WB hoog had ingezet.

PVW.