In een evenwichtige en bij momenten genietbare wedstrijd, heeft Waasland-Beveren door een late goal van nieuwkomer Seoudi een 1-0 overwinning geboekt. De thuisploeg die pas zondag jongstleden de trainingen hervatte, moest maar zelden op fysiek vlak het onderspit delven voor de bezoekers uit Sint-Truiden die over iets meer dan 2 weken aan de competitie in eerste klasse beginnen.

Dat de plaatsen dit seizoen duur zullen worden, mag blijken uit het feit dat Dirk Geeraerd met 2 totaal verschillende elftallen aan elke speelhelft kon beginnen. Daarbij dient opgemerkt dat zowel Onana als Van Damme om uiteenlopende redenen voorlopig ontbraken op het appel. Veel doelkansen vielen er langs weerszijden niet te noteren, maar het was toch STVV dat in de eerste helft tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer kwam. Clepkens toonde echter dat hij vorig seizoen niet zomaar tot beste doelman van tweede klasse werd gekroond. Ruststand 0-0.

Het WB-elftal dat na rust tussen de lijnen verscheen, gaf een meer gretige indruk en hield STVV in het aanvangskwartier meer dan zomaar in bedwang. Na een korte terugval, nam de thuisploeg het commando weer in handen en dat resulteerde een goed kwartier voor tijd in de winning-goal van Mickael Seoudi die met een schitterende kopbal de bezoekende doelman te grazen nam en daarmee zichtbaar opgelucht was. De score wijzigde niet meer en de toeschouwers konden, hopelijk niet voor het laatst dit seizoen, voldaan warmere oorden opzoeken.