StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Opstelling WB tegen STVV.
Omdat jullie verslaggever graag met de vrienden nog een pintje drinkt, was het woensdagavond te laat geworden om, naast het beknopte matchverslag, ook nog de opstelling mee te geven. Die zag er als volgt uit : Eerste helft : Clepkens, Masureel, Verwilligen, Verbiest, Diallo, Jacobs, Sambou, Paulussen, Da Silva Kielo-Lezi en Landu Tubi. Tweede helft : Vermeylen, Van Hoey, Van Minnebruggen, Lardenoit, Doumbia, Snelders, Lauriente, Bou-Sfia, De Silva, Seoudi en Verhoeven.

* Testers maken geen slechte indruk.
Omdat we het over de jongens die in het tussenseizoen werden aangetrokken, ongetwijfeld nog voldoende zullen hebben, nu een klein woordje over de testers. Aanvaller Landu Tubi (speelde vorig seizoen bij het Duitse Tennis Berlijn en voordien o.a. bij Kortrijk, Mechelen, Standard, Wezet en Brussels),stond in de eerste helft een beetje op een eiland te voetballen en dat was een ondankbare opdracht om goeie punten te scoren met het oog op een beoordeling. Wie wel indruk maakte was het nummer 24, een Senegalees van 20 jaar die op het middenveld kwistig met goeie passen strooide, zich vlot in het spel betrok en liet betrekken en die stevig op zijn poten stond. Ook Lauriente die vorig seizoen bij Oostende was aangesloten, maar door kwetsuren weinig aan spelen toekwam, trok op de linkerflank meer dan zijn plan. Kortom, Sambou is een mannetje om te blijven volgen, Lauriente verdient wel een volgende kans, maar voor Tubi is het wellicht einde verhaal.

* Gervinho wordt een Arsenalboy.
Als diezelfde verslaggever die gisteren een pintje met de vrienden aan het drinken was, ook nog eens drie weken verlof heeft, verloopt de communicatie net iets stroever. Gevolg : Gervinho maakt en schitterende transfer naar Londen en omdat ik daarvan hier nog geen melding maakte, wordt een mens daar op aangesproken. Volkomen terecht Yves, maar vooral een dikke proficiat voor “onze” Gervinho. Mooie geleidelijke opbouw van zijn carrière en nu dus de droomtransfer naar Arsenal. Een voorbeeld voor veel jonge voetballers die denken dat ze na een paar matchen in het fanion (laat dan nog in het midden of het goeie matchen waren), al meteen naar een topclub willen. En voor de voorlaatste keer : waar zaten die Belgische grote clubs toen al dat Ivoriaanse geweld hier ontluikte ?

PVW.