De traditionele opener van het oefenprogramma van KSK Beveren in de Nederlandse grensgemeente Clinge, heeft nu ook een plaatsje gekregen in het oefenprogramma van de fusieclub Waasland-Beveren. Het was echter geen openingswedstrijd, want die had WB woensdagavond met 1-0 van STVV gewonnen, maar er waren opnieuw heel wat supporters afgekomen op dit vriendschappelijk duel. Met goals van Snelders in de 6de minuut op strafschop, Doumbia na hoekschop in de 34ste minuut, opnieuw Snelders (41ste minuut) en Onana een minutje later, bepaalde de bezoekers de ruststand op 0-4.

In de tweede helft werd die kloof aanzienlijk verder uitgediept tot 0-12. De Silva met een hattrick, Landu-Thubi met nog eens 2 goals, Verhoeven, een owngoal van Clinge en een formidabele afstandstrap van tester Sambou, maakten het dozijn vol. Clepkens, Kielo-Lezi en Bou-Sfia bleven langs de kant.