Hapoel Shmona pakte uit met een verschroeiend openingskwartier, maar Clepkens en het doelkader verhinderden een vroege voorsprong voor deze technisch bijzonder vaardige ploeg.
Daarna kwam WB een stuk beter in de wedstrijd en kon het ook de bezoekende portier tweemaal bedreigen toen Doumbia eerst na vrijschop en later na hoekschop bijna scoorde. In de 27ste minuut kwam Shmona terecht op voorsprong, maar in de slotfase van een niet tegenvallende eerste helft, trapte eerst Mike De Silva een vrijschop tegen de lat en kon Onana nog dreigen met een afzwaaier.

WB begon met hetzelfde elftal aan de tweede helft en het was opnieuw Shmona dat het commando in handen nam. Clepkens moest alweer vroeg met een prima redding uitpakken, maar in de 65ste minuut werd het toch 0 – 2 na een knappe treffer van de Israëlische eersteklasser. Omstreeks de 70ste minuut werden 5 vervangingen doorgevoerd door trainer Dirk Geeraerd. Deze 5 spelers mogen wellicht morgen aan de thuiswedstrijd tegen Hamme beginnen, aangevuld met jongens zoals Kielo Lezi, Paulussen, Van Hoey en Seoudi die vandaag mochten rusten. In de slotminuten kreeg de scheidsrechter nog even het WB-publiek op zijn nek toen hij een opzichtige trekfout van een bezoekende speler op Verhoeven, onbestraft liet.
Tester Lauriente speelde de hele wedstrijd, maakte geen slechte indruk en kon met enkele prima corners voor het nodige doelgevaar zorgen.

Opstelling Waasland-Beveren :
Clepkens, Lardenoit, Doumbia, Da Silva, Onana, Snelders, Van Damme, Masureel, Diallo, De Silva, Lauriente

In de 70ste minuut werden Doumbia, Van Damme, De Silva, Snelders en Da Silva naar de kant gehaald en vervangen door Bou-Sfia, Van Minnebruggen, Verhoeven, Verwilligen, Sambou.