Twee trainingen per dag, gevolgd door een avondwedstrijd, het is duidelijk een beetje te veel van het goede op een moment dat de trainingsintensiteit behoorlijk wordt opgevoerd. En alhoewel resultaten in oefenwedstrijden waardeloos zijn, wil een supporter in zo een voorbereiding graag goeie acties zien of aankopen zien bevestigen. Dat alles was er vanavond tegen derdeklasser VW Hamme niet bij, maar er is ook geen enkele reden om daar nog maar een beetje ongerust over te zijn.

WB acteerde de eerste helft op wandeltempo en daar had een goed opzittend Hamme weinig moeite mee. Beide keepers bleven dan ook werkloos toekijken zodat een 0 – 0 ruststand niemand verbaasde na 45 minuten kansenarm voetbal.

De tweede helft viel er een stuk meer beleving waar te nemen. Eerst mocht Stijn De Wilde (ex-KSKB) alleen naar doelman Vermeylen toe, maar de WB-goaly redde prima. Een paar minuten later had Vermeylen alweer een knappe reflex in huis op een bezoekend schot. Tussen beide pogingen van Hamme in was er een dubbele kans waarmee een scherpe Onana ongetwijfeld meer had gedaan. Een kwartier voor tijd trapte Fabio Scarpino op schitterende wijze een vrijschop binnenkant zijnet waardoor de 0 – 2 eindstand op vastlag. In het laatste halfuur zorgde een laat ingevallen Seoudi nog voor een aantal gevaarlijke standjes, maar een doelpunt zat er blijkbaar vanavond niet in.

Opstelling eerste helft :
Vermeylen, Van Hoey, Verwilligen, Verbiest, Van Minnebruggen, Landu-Thubi, Sambou, Lauriente, Bou-Sfia, Onana, Verhoeven.

Na 60 minuten werden Verhoeven en Bou-Sfia vervangen door Seoudi en Paulussen.
Na 70 minuten werden de testers Sambou, Landu-Thubi en Lauriente van het veld gehaald en hun vervangers waren Snelders, De Silva en Da Silva.
Even later kwam Doumbia een verdienstelijke Verwilligen opvolgen. Kielo Lezi en Jacobs bleven de hele wedstrijd langs de kant.

Aangezien ik niet over een scheidsrechtersblad kon beschikken is het mogelijk dat een of andere vervanging niet correct is, waarvoor mijn excuses.